Huom! Kopioitu välimuistista sivujen kadottua.

KRJ-I (101p.), VIR MVA Ch (myönnetty 13.10.09),Superior,KTK-II (75p.)


Kuvaaja ei halua nimeään mainittavan.

Luonnekuvaus

Donna on hyvin tasainen tamma kaikin puolin. Ainoastaan kiima-aikoina tamma saattaa hieman kovistella herkempiä esittelemällä purukalustoa tai luimimalla inhottavasti. Ei kuitenkaan ole sellainen että se purisi tai potkaisisi ketään. Harjatessa tamma pysyy rauhallisesti paikoillaan ja tutkiskelee ympäristöään korvat höröllä. Etenkin rapsuttelut ja namit ovat tämän neidin yksi elinehdoista ja se loukkaantuu mikäli sille ei nameja anneta. Sen ilme oikeasti muuttuu mutruiseksi. Taluttaessa Donna on kiltisti ja se tykkää yleensä hieman löntystellä eteenpäin, joskus jopa se saattaa pysähdellä tutkimaan maailmaa sen ympärillä. Etenkin kesäaikana tamma on sellainen patistettava että tuntu siltä että se haluaisi vain jäädä paikoillensa ja mennä makaamaan. Eläinlääkärillä tamma ei tunne pelkoa vaan se ottaa mielellään vastaan kaiken tarpeellisen, siksi sitä aina moni ihmettelee että kuin tyyni se voikaan olla.
Ratsastaessa Donna on yleensä aluksi melko tahmea eikä sen moottorit oikein tahdo käynnistyä kunnolla. Siksi yleensä aloitan veryyttelyn maastossa ja lopuksi tulen sitten kentälle tamman kanssa kun se on virkonut ja se suostuu kävellä itse. Kun vihdoin ja viimein Donna kulkee kauniissa muodossa, on sen kanssa työnteko ihan mukavaa. Se kuuntelee herkästi apuja ja sitä ei tarvitse patistaa kokoajan eteenpäin. Kuitenkin koettua on että kesällä tamma on laiskempi kuin taas talvella se kulkee välillä höyryveturin voimalla ja yleensä takalistokin on kevyempi ja herkempi pienille pukkihyppelyille. Kilpatilanteissa Donna on ihan tavallinen eikä se stressaa turhasta. Se yrittää aina tehdä parhaansa ja se tykkää esiintyä suurelle yleisölle. Mitä enemmän väkeä, sitä enemmän siitä saa irti.
Donna on siitostammana osoittautunut erinomaiseksi periyttäjäksi ja lähes kaikki sen varsoista ovat rautiaita, paitsi hänen ensimmäinen varsansa C'Marlon 86 joka on tummanruunikko. Donna on myös palkittu korkeimmalla VNT Arvonimellä PRI-V ensimmäisenä Suomalaisena puoliverisenä kautta aikain ja toisena hevosena kokonaisuudessan. En olisi koskaan uskonut että Donnasta on tullut jotain näin suurta ja siitä saan kiittää Donnan kasvattajaa Zauberhofia, erinomaisesta kasvatustyöstä, jota minä jatkan Donnan jälkeläisille.


Sukutaulu

Refractory '89
VIR MVA Ch,KTK-II,YLA3
Fractor
Fwb
Intactus W
Fwb
Keira DR
Fwb
Regin H
Fwb
Guard Armor
Fwb
Sin Aerith
Fwb
Apricos v.d Higban
VIR MVA Ch,KTK-III
Glibaldine
Fwb
Don Padington
Fwb
Porcalona Fick
Fwb
Montserrat Wow
Fwb
Yitart of Hoctmoore
Fwb
Panima FIN
Fwb

Refractory '89 joka on palkittu Vir Mva Ch.-arvonimellä,kantakirjattu II-palkinnolla ja saanut yleislaatuarvostelusta YLA3, on Donnan erittäin hieno isä. Tämä ori on kilpaillut nuoruudessaan GP'tä sekä inter-tasolla kouluratsastuksessa erinomaisin suorituksin. Tämä musta ori on sulattanut monien sydämet, etenkin minun. Omistaja kuvailee oriaan "Utelias,hienoliikkeinen sekä raamikas ori". Ori on nykyisin eläkkeellä ja toimittaa jalostusorin virkaa kotonansa.

Refractory '89 isä Fractor oli täysin musta fwb ori joka myöskin oli säkäkorkeudeltaan 172cm. Fractor kilpaili omistajansa kanssa GP ratsastuksessa kouluradoilla ja sai myös mainetta hyvänä jalostushevosena sekä näyttelykehissä se palkittiin yleensä aina. Fractor menehtyi vuoden 2008 lopussa ja se on haudattu omistajansa pihamaalle.

Refractory '89 emä, Regin H oli ihastuttava Fwb tamma ja sillä oli säkäkorkeutta 168cm, eli mistään pienestä tammasta ei ollut kyse. Väriltään Regin H oli tummanruunikko ja sillä kilpailtiin kouluratsastuksessa myöskin GP luokissa. Kun Regin jäi eläkkeelle koulukentiltä, siirtyi se suoraan jalostukseen ja se onkin jättänyt usean hyvän varsan. Melkein kaikki tamman varsat ovat perineet emältään sen erinomaisen luonteen. Regin H menehtyi vanhuuteen 28-vuotiaana loppuvuonna 2008.

Apricos v.d Higban joka ei jää Donnan isän varjoon, on myöskin erinomaisesti menestynyt kaunis ruunikko tamma. Meriittejä löytyy VIR MVA Ch,KTK-III. Tammalla on myöskin nuoruudessa kilpailtu vahvasti kouluratsastuksen parissa enimmäkseen GP-luokkia. Tämä iso ja raamikas tamma on huippuliikkeinen ja hyvärakenteinen jälkeläinen palkitusta suvusta sekä GP tason vanhemmista. Suurikokoinen ja motivoitunut ratsu.

Aprikoosin isä Glibaldine oli komea tummanruunikko fwb ori ja hän oli säkäkorkeudeltaan huimat 175cm. Glibaldinella kilpailtiin aktiivisesti kouluratsastuksessa lähinnä GP-luokissa ja se menestyi erinomaisesti omassa ikäluokassaan. Omistajan sairastuttua Glibadine myytiin Ruotsiin ja siellä se kerkesi kilpailla muutamissa vaativissa luokissa ennen kuolemaansa.

Montserrat Wow joka on Aprikoosin emä, oli kaunis rautias tamma. Se oli tunnettu kiltistä luonteestaan ja siitä että se hoiti varsansa erinomaisesti. Nuoruusvuosina tammalla kilpailtiin kouluratsastuksessa vaativalla tasolla, mutta se leikki jäi melko lyhyeksi tamman loukatessa etujalkansa kilpakentällä kompastumisen vuoksi. Näin ollen tamma siirtyi kilpaeläkkeelle ja jatkoi jalostuksessa saaden 3 hienoa jälkeläistä joista jokainen kisaa kouluratsastuksen parissa.

Perustiedot

Virallinen nimi: Donna Zauber
Lempinimi: Donna, Mamma
Rekisterinumero: VH-55660
Rotu: Fwb
Sukupuoli: Tamma
Syntymäaika: 15.01.09
Säkäkorkeus: 167 cm
Koulutustaso: GP, Re 100cm
Painotuslaji: Koulu (eläkkeellä)
Kasvattaja: Zauberhof
Omistaja: Ada C.

HOX! Donna ikääntyy 4-vuotiaaksi 15.01.09


KISAT & VALMENNUKSET


Jälkeläiset

o. C'Marlon 86
t. C'Roulette 86 KTK-III
o. C'Finland 86
t. C'Adessa 86

Ikääntyminen

4 vuotta - 15.01.2009
5 vuotta - 15.02.2009
6 vuotta - 15.03.2009
7 vuotta - 15.04.2009
8 vuotta - 15.05.2009
9 vuotta - 15.06.2009
10 vuotta - 15.07.2009
11 vuotta - 15.08.2009
12 vuotta - 15.09.2009
13 vuotta - 15.11.2009
14 vuotta - 15.12.2009
15 vuotta - 15.01.2010
16 vuotta - 15.02.2010

Kyseessä on virtuaalihevonen, eli kaikki sivulla esitetty materiaali on mielikuvituksen tuotosta!