Quiet Indirah "Indi" (kuollut 08/2014)

Nimi, PKK-sivu
Kutsumanimi
Rotu
Sukupuoli
Väri
Quiet Indirah (PKK1096)
Indi
tilastohevonen
Tamma
Musta, sukat, klsi
Säkäkorkeus
Syntynyt
Ikä, ikääntyminen
Omistaja
Koulutus
152 cm
16.7.2009
oli kuollessaan 25
Sumulahti/Tuulia
heB, 70cm


Quiet Indirah ostettiin Newerraan tuntiponin mukana, koska myyjä sanoi myyvänsä hevoset vain pareittain. Eikä ihme, olihan Indi äksy ja pomotteleva. Indi ja Midi olivat kuitenkin erottamattomat ystävät, kenties elämänsä yhdessä viettäneet. Midi kuitenkin jouduttiin myymään ja samalla Indiä alettiin kouluttamaan rauhallisemmaksi, ja talliin tuli lisää hevosia, tallia rempattiin... Stressaavassa tilanteessa Indi tutustui täysin erilaiseen hevoseen, Bellaan, ja ne ystävystyivät jatkuvasti enemmän asuessaan samassa pihatossa. Indi muutti Katrinin ja Bellan mukana Katrinin kotiin, ja sai aloitella uutta elämää. Elokuussa 2014 Indi kuitenkin kuoli.

Indi hoidettiin aina kiinnisidottuna, koska se oli hoitaessa äkäinen ja pomotteleva. Se kuitenkin luotti jo aika paljon Katriniin, ja antoi tämän harjailla melko rauhassa. Muiden piti uskaltaa korottaa ääntänsä ja hiljalleen tamma rauhoittui. Se piti erityisesti sään ja otsan rapsuttamisesta, ja antoi harjata kaikkialta. Hoitaessa sai kuitenkin olla tarkkana ja varoa tällejä.

Ratsastaessa Indi toimi vain kokeneilla. Sillä oli isot askeleet ja jokainen askellaji oli näyttävää, reipasta ja matkaavoittavaa. Tammalla oli tarmoa, joka täytyy osata käyttää hyödyksi, sillä muuten ratsastaminen oli yhtä sähläystä. Indi oli hivenen kova ryöstämään mutta kuolaimettomilla jarrut yleensä pelasivat. Kuitenkin yhteisen sävelen - ja mielekkään tehtävän löydyttyä Indi kyllä oli kuuliainen, tarkkaavainen ja kohdensi energiansa täysillä työskentelyyn. Esteillä mentiin kovaa, ja jos Indi ei ollut kuulolla heti alkutunnista ja kuunnellut pidätteitä, ei hyppäämisestä tullut mitään. Hankala esteillä siis, mutta vahvatahtoisella ratsastamisella tamman kanssa pystyi hypätä. Isojakin esteitä pääsi, jos vain uskalsi lähteä Indin kanssa kokeilemaan.

Näyttelyt

9.11.2013 - Newerra - Rakenne: Kylmäveriset - HY, EM tekniikasta - tuom. aksu
1.2.2013 - Sumulahti - Rakenne: Hevostammat - HY - tuom. aksu
9.2.2013 - Vecno Stud - Rakenne: Hevostammat - HY, EM tekniikasta - tuom. Latu

Varsat

22.7.2014 - t. Sumun Indirah II - i. Wounded Thump


virtuaalitalli | virtuaalihevonen | © tuulia