Rosa

PKK1482 | PP-MVA PKK-V (2017) Finest (2018) KTK-III PKK-IV (2020)Näet pellolla liitävän kaksikon, valkean, siron ponin, joka on kauniimpi kuin uskoisitkaan.
Pitkät valkoiset jouhet hulmuavat ratsastajan kasvoille.
Tasainen, matkaavoittava laukka näyttää kevyeltä tanssilta, ja ihailet ratsun luotettavuutta.
Ei varusteita, ei mitään. Vain rajaton ystävyys.
Rotu
Sukupuoli
Väri, säkä
risteytysponi (weC x conn)
tamma
kimo, 142cm
Omistaja
Kotitalli
Ikä, syntynyt
Tuulia
Ratsutalli Rusetti, Päiväkirja
16v, 1.6.2004

Rosa on äärimmäisen kiltti poni. Se ei säiky melkein koskaan, ja hoitaessakin se tyytyy uteliaana tuijottelemaan kaksijalkaisen tekemisiä. Poni on kovin suloinen höristellessään korviaan ja hamutessaan hoitajan taskuja. Tamma rakastaa maastoilua, mutta se osaa koululiikkeet heA tasolle ja hyppää melkein metrin esteitä. Esteitä on paljon mukavempi hyppiä metsässä kun kentällä, mutta poni tekee parhaansa molemmissa. Sen hyppytyyli on rauhallinen, mutta voimaa riittää ilman vauhtiakin. Poni aistii helposti ratsastajan epävarmuuden, ja saattaa lyyä jarrut päälle. Tarkoin se kuitenkin varoo hipaisemasta puomeja. Tämän ponin lempipuuhaa on vesileikit ja lumikylvyt. Tamma on innokas uimari hieman kylmemmässäkin vedessä, ja talvisin se piehtaroi lumessa. Hiihtoratsastus onnistuu ponin kanssa loistavasti.

Jälkeläiset
24.12.16 - o. Sumun Veitikka (i. Superiore Spirit)

13.02.18 Jinnilä - ponitammat - EO-sert - tuom. Odelie
17.02.18 Newerra - ponit - EO-sert - tuom. aksu
20.02.18 Tunturin talli - ponitammat - EO-sert - tuom. Lynn
14.02.19 Artsin ravitalli: r: ponitammat - EO-sert - tuom. Jutta
17.02.19 Kaajapuro: r: ponit - HY, EM: tekniikka - tuom. Sage
Kaunisilmeinen tamma. Notkoselkäinen, kaulan lihaksisto puutteellinen. Heinämahainen. 10.03.19 Zen: r: ponitammat - LKV EO-sert BIS4 - tuom. Pölhö
Hyvät leimat. Etuosa voimaton verrattuna takaosaan. Kaunis.
01.09.20 PKK: 101. KTK.tilaisuus - KTK-III - tuom. Pölhö, aksu, Anne
14,5 + 14,5 + 14 = 43 (57,3%)
"Pään asento estää kokonaisvaltaisen arvostelun (katsoo pois). Ponimainen, leimakas. Tammamaisen pitkärunkoinen. Suorat jalat. Kaula lihasköyhä verrattuna muuhun ruumiiseen."
01.06.15 Mallaspuro - kesäinen kuva - KP - tuom. Minna
"Hieno kesäinen kuva. Onnistunut toteutus. Suloinen poni. Taustaan olisi voinut lisätä enemmän valoja ja varjoja."
18.4.16 Allu Express - MK: liikekuva vapaana - KP, EM: tekniikka - tuom. Tinuvel
15.02.15 Seppele - pääkuva - KM - tuom. Anne
25.4.16 Allu Express - MK: pääkuva - KM - tuom. nica
02.05.15 - Sumulahti - ratsastamassa - KM - tuom. Kaneli
"Kesäisen oloinen, hento kuva. Kivasti kuvaan saatu kaksiuloitteisuutta."
05.01.15 Ruolampi - vapaavalintainen - KM - tuom. Latu
"Erikoisempi kuva, tunnelma on vauhdikas ja hektinen — jääkö ratsastaja hevosen alle? Selkeä toteutus jossa fokusointi on kohteessaan, ehkäpä ratsukon alla hiekkakin olisi voinut olla vähän yksityiskohtaisempaa jottei pari näyttäisi leijuvan."
07.02.15 - Rusetti - käsinpiirretty kuva - KM - tuom. aksu
"Useamman käsin tehdyn kuvan omaava. Kuvissa tasaisesti esiintyvä rauhallinen värimaailma, johon kaipaisin aavistuksen lisää syvyyttä. (Arvosteltavaksi haluttu kuva on kokonaisuutena todella kiva ja muista tässä luokassa arvostelluista kuvista erilainen, harmi että linkki ei toiminut arviointeja tehdessä.)"
09.08.15 - Ketunpolku - ratsastuskuva - KP, EM:tunnelma - tuom. nica
"Ihanan kesäinen tunnelma ja onnistunut piirros! Piirroksessa on harmoninen tunnelma, niin värien kuin sommittelunkin perusteella. Kaulanarulla ratsastaminen tuo oman jännitysmomenttinsa kuvaan."
30.11.15 - ZEN - MK: tunnelma - KP - tuom. Pölhö
"Tekniikaltaan ja kaikin tavoin herkkä, mieleenjäävä sekä kaunis kuva, johon rakastuin totaalisesti. Tunnelma on selkeästi kuvassa mukana."
18.4.16 Allu Express - MK: ratsastus - KP, EM: tekniikka - tuom. Tinuvel
25.4.16 Allu Express - MK: ratsastus - KP - tuom. nica
13.09.16 - Allu Express - EM-luokka, käsinpiirretyt - LKV, EM: Kokonaisuus - tuom. Aksu
"Kuvassa on kaunis värimaailma, miellyttävä tekniikka, kivoja yksityiskohtia (erityisesti omistajan hiuksien, kukkaseppeleen ja mekon toteutus on hieno!), ihana tunnelma ja pääparin takana siintävät maisevat ovat kovin tuomaria miellyttävät. Hieno kuva!"
02.07.16 - Newerra - kesäinen kuva - KP, EM: tunnelma - tuom. Odelie
"Kuva huokuu kesäistä rakkautta ja rauhaa. Autuas kaunis kuva ja ponilla suloinen ilme."
02.07.16 - Seppele - aurinkoa ja lämpöä - KP - tuom. Anne
"Tässä piirroksessa on aurinkoa ja lämpöä, lämpöä myös ihmisten ja eläinten välisessä tunnelmassa. Hieno kokonaisuus, herkkää puuvärotyötä."
15.09.16 - Otava - ratsastus- tai ajokuva - KP - tuom. Kaneli
"Hennot värit, ihanan kesäinen. "
09.08.16 - Allu Express - liikekuva ajo/ratsastus, tammat - KP, EM: söpöys - tuom. Tinuvel
"Suloinen poni! Kiva piirros- ja väritystyyli."

03.10.20 PKK-ig: #pkk001ruska - tuom. Sam
“Hienosti vesiväreillä toteutettu upea kuva, jonka takana on ihana tarina. Mahtavan suloiset hepat ja syksyinen tunnelma.”

30.10.20 PKK-ig: #pkk001halloween - tuom. Alexiina C.
"Eikä - ihana Peppi Herra Tossavainen olkapäällään ja tietenkin Pikku-Ukko! Piirroksesta tulee hyvälle mielelle ja tuomari pitää halloweenissa pelottelua enemmän juuri tämänkaltaisesta hassuttelusta ja hauskoista puvuista!"

04.10.20 PKK-ig: #pkk001sadepäivä - LKV - tuom. k
"Hauskasti rajattu kuva, jossa sadepäivän tunnelma tulee esiin selkeästi. Ratsastajan yllä oleva sadetakki on hyvin tunnistettava ja korostaa sadetta mukavasti. Taustan toteutus kaikkine väreineen on tyylikäs."

20.10.20 PKK-ig: #pkk001väriloisto - tuom. Hallava
“Mielenkiintoisella tavalla rajattu kuva, josta käy selväksi, että nyt laukataan kovaa, vaikkei jalkoja näykään. Hevosella valpas ilme ja jouhet hulmuavat hienosti. Abstraktissa taustassa hienoja talven sävyjä ja kiinnostavia kuvioita. Hauska kontrasti kylmän taustan ja lämpimänsävyisen hevosen välillä.”

24.10.20 PKK-ig: #pkk001estejumppaa - tuom. Sam
“Hienosti varjostettu ja tunnelmaltaan vauhdikas kuva. Söpö ratsukko!”

19.10.20 PKK-ig: #pkk001hidas - EM: Kokonaisuus - tuom. Hallava
"Tässä kuvassa hitaus tulee ennen kaikkea esiin tunnelman kautta. Maisema on aivan upea ja sitä voisi jäädä katselemaan pidemmäksikin aikaa. Hevosella ei näytä olevan kiire minnekään. Vesiväritekniikka on tässä kuvassa erityisen onnistunut: maalauksesta löytyy useita värisävyjä ja kuvassa on sopivasti kontrastia."

15.10.20 PKK-ig: #pkk001mukavuus - tuom. Alexiina C.
"Ei tästä mukavammaksi voi tulla - voi kun itse voisi heittäytyä pahnoille näiden kahden viereen torkkumaan! Emällä on samaan aikaan ihanan lempeä ja vähän uuvahtanut (äitiys vie voimat?) ilme. Varsa taas kellii kuin ei paremmasta väliä! Hauska piirros ja kiva idea."

15.10.20 PKK-ig: #pkk001mukavuus - tuom. Alexiina C.
"Hevosen leppoisa haukotus tarttui tuomariin. Syksyinen, hiljainen iltatunnelma välittyy piirrostyöstä ja on jotenkin hauska yksityiskohta, että muutoin värittömässä kuvassa hevosen kita tuo hentoa väriä mukaan."

12.10.20 PKK-ig: #pkk001haamuratsu - tuom. Hallava
“Kuvassa kaunis värimaailma, jonka sinisiin sävyihin keltainen tuo sopivasti kontrastia. Parivaljakon heijastuminen vedessä luo kuvaan maagisen tunnelman. Valintasi jättää piirtämättä hevoselle varusteita tai ihmiselle kasvoja korostaa sitä, että nyt ei ole kyse mistään arkisesta tapahtumasta.”

virtuaalihevonen © Tuulia ~ taustakuva © mysitemyway