Kolinlammen hevosleirikeskus

Tervetuloa virtuaalisen Kolinlammen hevosleirikeskuksen nettisivuille! Leirikeskus toimii majoituspaikkana hevostallien leireille, joten perinteisen leirikeskuksen lisäksi pihasta löytyy pieni talli ja pellon reunaa käytetään kenttänä. Plussana tallin päädyssä on pieni estekalusto ja varastossa leirikeskuksen omat lasketteluvälineet hiihtoratsastusta ja laskettelua varten. Leirikeskus sijaitsee Kolinlammen rannalla, josta on n. 3 kilometriä Kolin kylälle, jossa on mm. Sale. Kansallispuistoon ja Ukko-Kolin rinteille on n. 5 kilometriä.

Tallissa on 5 karsinaa ja nurkkaus varusteille. Tallin kentänpuoleisessa päädyssä on pihatto, jonne mahtuu kymmenisen hevosta. Pihatolla on oma tarha ja lisäksi on kaksi tarhaa. Tallin heinävintille menee silta kentän puolelta, ja sen alle on rakennettu estevaja. Pellolla riittää tilaa ratsastaa isollakin porukalla ja kesälläkin siinä saa ratsastaa, pelto on vapaassa tilassa oleva niitty. Tallilta lähtee lukuisia eripituisia maastoreittejä Kolin kauneisiin maisemiin, aina Pielisen rannalle asti.

Leirikeskus on suuri hirsimökki, jonka keskellä on iso sali, jossa kymmenestä neljän hengen pöydästä saa rakennettua kullekin leirille sopivan tilan. Salin päädyn ikkunat näyttävät talvella kauniin auringonlaskun iltapäivällä. Salista menee ovet kolmeen suureen majoitushuoneeseen, joihin kuhunkin mahtuu viiden kerrossängyn ansiosta kymmenen henkeä nukkumaan. Huoneissa on myös pyöreät pöydät, tuoleja ja kaappeja. Myös keittiö on päärakennuksessa, ja sieltä on helppo laittaa ruoka tarjolle ikkunatiskille. Mökin eteisessä on vessat ja paljon tilaa leiriläisten kengille, muuten naulakot ovat huoneissa.

Leirikeskuksen pihaan laksee pitkä alamäki, jonka varrella ei ole muita taloja. Alamäki on tarpeeksi loiva, jotta hevoset voivat kulkea siitä ympäri vuoden liukastelematta, mutta kuitenkin siitä saa hyvät vauhdit pulkkaan. Leirikeskuksen pihassa on myös oma "välinevuokraamo", varasto jossa on suksia ja monoja ja vähän lumilautakamppeitakin - ja tietysti pulkkia. Rannassa on tilava sauna, jonka yhteydessä on suihkut, pukuhuone, vessat ja iso, mutta tunnelmallinen takkahuone. Laiturilta on hyvä molskahtaa uimaan, vaikka talvella avantoon. Lammen vesi on kirkasta ja soutuveneellä voi lähteä soutelemaan kesällä.

» Pohjapiirustukset
» Vieraskirja

Kuvia Kolinlammen leireiltä

Hevosleirikeskus on vapaasti tallien käytettävissä. Toivottavasti jätätte viestin vierailustanne vieraskirjaamme. Viekkuun voi esimerkiksi postata linkin leirin omalle sivulle ja myöhemmin kertoa, miten leiri meni :) Tallinne saa sitten linkkinsä tälle sivulle, myös mahdollisia piirroksianne saatamme lisätä sivulle. Idea tähän leirikeskukseen tuli Hallavan Aleksilta, kun Newerra ja Hallava suunnitteli yhteistä leiriä. Newerran Tuulia sitten innostui tekemään hevosleirikeskuksen muidenkin käyttöön.

Kolinlammella ovat leireilleet
» Newerra
» Hallava
» Seppele


Sivut © Tuulia