UUDET SIVUT https://vtnewerra.weebly.com/

Newerrassa uusi ja vanha yhdistyy vanhan ja perinteikkään maalaistilan saadessa uuden muodon. Lehmänhajuisesta navetasta on tullut valoisa yksityistalli ja hirsinen lato toimii pihattona. Vanhemmasta ladosta pellon takana kunnostettiin tunnelmallinen, pieni talli. Rantaan ja saunalle johtaa kaunis vaahterakuja, joka jatkuu rantapolkuna hopeapajujen reunustamana. Se vie ratsukon loputtomiin seikkailuihin eteläsuomalaisiin metsiin.

» Kartat: talli ja pihapiiri

♥ Tallirakennus

Tallirakennus on vanhasta navetasta remontoitu valoisa ja viihtyisä talli. Karsinapuitteet ovat kauniit ja karsinoista löytyy irrotettavat ruokakupit, vesiautomaatit ja reippaasti lämpöisiä olkia. Käytävän varrella on 11 karsinaa yksityishevosille ja jokaiselle on oma iso ja lukollinen kaappi, jonne kaikki varusteet, myös omistajan, mahtuvat. Käytävältä löytyy myös pesuboksi, joka on kaikkien hevosten yhteisessä käytössä.

Navetan päädyn ladosta on remontoitu järkevä tila. Keskeltä löytyy varustekaapit, maneesin puolelta lantakärry. Pihan puolella on taukotila, josta löytyy keittiö, puupöytä, sohva ja pieni kylppäri. Rehula yhdistyy olki- ja heinävarastoihin, joihin vintiltä tiputetaan tavaraa tarpeen vaatiessa. Vintille vie hyväkuntoinen silta, jonka alta löytyy vanhat koppakärryt. Kisakärryt ja reki on varastoitu latotallin vintille, sillä päätallin vintillä säilytetään heiniä.

♥ Pihatot

Osa yksityishevosista asuu pihatoissa, joista isompaan mahtuu 4 hevosta ja pienempään 3 ponia. Miniponit asustavat tuvan takana pikkupihatossa, jonka tarha yltää tien reunaan. Isommat ponit ja hevoset asuvat isommassa pihatossa, josta löytyy molempien pihattojen asukkaiden varusteet. Varustehuoneesta menee rappuset pikkuvintille, jonne tallilaiset voivat heittää tavaransa tai hengailla siellä muuten vaan. Kummastakin pihatosta löytyy joka hevoselle pilttuu, jossa ne varustetaan ja saavat rehunsa. Heinäverkot ovat pihatoissa vapaasti saatavilla ja vesiastiat ovat tarhoissa.

♥ Ratsastusmahdollisuudet

Newerrasta löytyy tilava kenttä ja valoisa maneesi, jossa on niin peilit kuin katsomokin. Estevarasto on kätevästi niiden välissä ja maneesin ja kentän aidan välistä kujaa voi hyödyntää irtohypytyksessä. Maastoja Newerran ympärillä riittää lähes loputtomiin, tiet ovat rauhallisia ja polkuja muodostuu jatkuvasti uusia. Ratsastukseen on käytössä tasapohjainen niitty ja maastoesteetkin löytyvät. Järvet ja erilaiset metsät luovat kaunista maisemaa ja maaseudun tunnelmaa maastoretkiin.♥ Lähiympäristö

Newerran laidun sijaitsee puolisen kilometriä ennen tallia. Järvien toisella puolella eräs maatilanisäntä huolehtii heinät ja oljet hevosille ja talvella auraamisen saaden palkkioksi lannat pelloilleen. Muutaman kilometrin päässä on pieni kylä, ja kaupunkiin on vain kymmenisen kilometriä matkaa.


virtuaalitalli/virtuaalihevonen © Tuulia