Sumulahti

~ vuodesta 2013 ~

Talli

Etusivu

Asukkaat

Kasvatus

Tuulian tarinoita

Vieraskirja

Tuulian hevoset

Vuonohevoset

Islanninhevoset

Arabit & Pintabianit

Andalusialaiset

Suomenhevoset

Irlannincobit & Shiret

Risteytykset

Muut

virtuaalinen tila © Tuulia
tausta © mysitemyway

Tervetuloa Sumulahteen!

Pihlaniemessä, Liekkijärven etelärannalla, asustaa Tuulia, Maria ja Ester monenkarvaisen eläinlauman kanssa. Tila on kuin tuulahdus vuosisadan takaa punamullalla maalattuine hirsirakennuksineen, keskellä peltoja ja metsiä. Toki nykyajan hienoudet ja monet kesämökit ovat löytäneet tiensä tähänkin niemenkärkeen.

Sumulahti perustettiin jo elokuussa 2013, mutta talli on muuttanut muotoaan monesti - se on ollut yksityistalli, ratsastuskoulu, kasvatustalli ja nyt jälleen yksityinen maatalo. Toimintaa ei siis enää ole, muutakun omistajaperheen tarinat, mutta kasvatteja Sumiksen entisistä hevosista voi kysellä :)

Tuulian koti on vain pieni maalaistila, ei varsinainen talli. Eläkkeelle siirtyessään Ester toteutti haveensa ja muutti maalle sukunsa luo, ja kotia hän alkoi kutsumaan Sumulahdeksi, sillä kesäöinä lahdenpoukamalla voi nähdä hiljaa vaeltavia sumupilviä. Astu toki peremmälle tutustumaan tilaan!

✿ Tuulia

Päivitykset

07.02.18 Pitkästä aikaa Sumulahden sivujen päivitystä - vähän muokkausta ulkoasuun ja sivujen sisältöön. Päivitys kesken.

28.12.16 Tilakuva on viimein maalattu! Bannerikin vaihtui =)

24.12.16 Päivitystä taas, hyvää joulua!

07.06.16 Päivitin kasvatti-, perhe- ja asukkaat-sivut! Vielä on puuhaa tallin rakentamisessa, mutta aika valmista on jo =)

17.01.16 Sivut on nyt päivitetty jonkinlaisiksi - valmiit ne ei ole todellakaan, mutta tietoa löytyy nyt jokseenkin tarpeeksi. Tervetuloa tutustumaan!

29.11.15 Sumulahti koki jälleen muutoksen; hevosista jäi jäljelle Fjella, talli sijaitsee nyt Liekkijärvellä ja talli on vain esittely Tuulian kodista. Kasvatteja voi edelleen kysellä, mutta hevoset eivät asu Sumulahdessa.

Suosittelemme

Ratapiha
Newerra
Hallava
Mustikkamäki
Seppele
Liekkijärven pihatto
Artsila
Kiltaniemi


Tilan esittely

Etualalla näkyy pihan päärakennus, tupa, jossa Tuulia, Maria ja Ester asuvat. Pihan vasemmassa laidassa on luhtiaitta, missä on mm. Tuulian kesäaitta, missä viettää aikaa kesällä. Pihan perällä on ulkovaja, missä on hevosten varuste&rehuhuone ja jossa on myös tilaa pienemmille eläimille, jos semmoisia tilalle hankitaan. Mm. Aleun koppi on sisäänrakennettu vajaan, ja sieltä pääsee kätevästi tarhaan. Tuvan ja koiratarhan välissä on kesäkeittiö, eli pihahuvila, sekä ulkosauna, josta on lyhyt matka rantaan, missä on laituri ja vene ja ihana hiekkapohja. Kuvan vasemmassa ylälaidassa on hevosten tarha, jonka perällä on pihatto, ja etualalla tienvarressa heinälato. Sen vieressä on maakellari ja vastapäätä sitä kuvan alalaidassa puuliiteri.