Sumulahti

Etusivu

Asukkaat

Perhe

Eläimet

Esittely

Tila

Kasvatus

Tallikirja

Tuulian tarinoita

virtuaalinen tila © Tuulia
tausta © mysitemyway

Tuulia Laine

✿ 19 vuotta (synt. 98)
Tuulia on abivuodelle siirtyvä luonnonlapsi. Kesällä syntynyt hoikka tyttö omaa kullansävyisen olkitukan, mistä hänet tunnistaa. Sinisen sävyihin verhoutunut Tuulia viihtyy paremmin pienemmissä porukoissa, muuten aika rauhallinen tyttö. Ystävällinen hymy ja iloinen mieli kulkevat tytön matkassa. Ponitytöllä on pihatossa oma poni ja Seppeleessä hoitoponi, ja maastoilu on Tuulian lempijuttu. Hän harrastaa maalaamista. Tuulia on seurustellut Mikun kanssa joulukuusta 2015.

Mikael Hellberg

✿ 20 vuotta (synt. 98)
Mikuksikin kutsuttu Mikael on 20-vuotias punapää, joka ihastuttaa hauskoilla vitseillään ja suloisella olemuksellaan. Mikael asui äitinsä kanssa keskustassa pienessä kaksiossa, perheen ainoana lapsena. Pojan isän Mikaelin äiti päätti potkia pihalle kauan jatkuneen alkoholiongelman takia, eikä kumpikaan heistä tiedä, missä ja mitä tuo tällä hetkellä puuhailee. Ratsastajana Miku yrittää aina parhaansa, eikä suoritus jää koskaan puolitiehen. Yritteliäs nuorimies on tasoltaan vahva heA, mutta esteet ovat Mikun bravuurilaji, ja niitä tuo ylittää aina 120 cm asti. Vaikeat ja kuumat hevoset ovat se juttu, varsinkin arabiveriset ja enkkutäykkärit.

Maria

✿ 36 vuotta (synt. 82)
✿ Tuulian äiti, Esterin tytär, Kasperin täti ja Mikaelin pikkusisko
Maria näyttää enemmän Tuulian isosiskolta kuin äidiltä, ja heillä onkin todella luottavainen ja kaverillinen suhde. Maria ei ole hevosihmisiä - ainakaan vielä. Kyllä naikkonen joskus lapsuudessaan työhepalla ratsasti, mutta se oli sitä lapsuuden heppatyttöilyä. Maria on todella ystävällinen ja iloinen tyyppi - kehenköhän lie Tuulia tullut! Marian tarina on hieman surullinen - hän tuli yläasteelta päästyään raskaaksi, mutta vauvan, Tuiden, synnyttyä hänen poikakaveri lähti lätkimään eikä hänestä ole kuulunut sen jälkeen mitään. Niinpä Tuulia ja Maria asuvat kahdelleen Liekkijärven rannalla Pihlaniemessä vanhalla pikkutilalla. Myös Marian isoveli, Mikael (Kasperin isä), elelee jossakin, eikä hänestä tiedetä sen koommin.

Ester

✿ 65 vuotta (synt. 53)
✿ Tuulian ja Kasperin mummi, Marian ja Mikaelin äiti
Ester on ihana, ystävällinen leski. Sydämellinen mummi jäi juuri eläkkeelle kaupungissa sijaitsevasta työstään. Esteriä suloisempaa mummia saa etsiä - hän ei hössötä, hän antaa tilaa, hän kuuntelee nuorempia ja on täysissä järjen voimissa. Eläkepäivät tulevat varmasti täyttymään momenmoisesta puuhastelusta, ja mummin salainen unelma muuttaa lapsuuden kaltaisiin maisemiin maalle, pois kaupungin kiireestä ja ahtaudesta toteutui, kun hän muutti Tuulian ja Marian kotiin asumaan. Ester on hevostellut ikänsä.

Nella

Nella, yhdeksänvuotias pikkulikka (synt. 07), aloitti ratsastuksen syksyllä 2015 Seppeleen alkeiskurssilla. Nella ei ole ehkä huomiotaherättävin tuntiratsastaja - hiljainen ja rauhallinen haaveilija sulautuu hyvin massan sekaan. Hän viihtyy yksin mutta on myös loistava kaveri vanhemmillekin tallilaisille, sillä tämä neiti on vallan järkevä ja itsenäinen ikäisekseen. Porkkanan sävyiset hiukset, joita ei ole koskaan leikattu, omaavalla tytöllä on naama täynnä pisamia, ja kasvoja koristaa kaunis silmäpari - vihertävän siniset silmät kimmeltävät iloisina päivästä toiseen. Pikkutyttö viihtyy metsässä leikkimässä ja vaeltelemassa, hän rakastaa kaikkia eläimiä ja näkee maailman pienen lapsen silmin. Nella ei varsinaisesti kuulu Sumulahdessa asuvaan perheeseen, mutta käy usein hoitamassa ja ratsastamassa Viola-aasilla.