Jukolasta sanottua...

toukokuu 2017, Pierre

Ihana Jukola. <3 Sivuilta löytyy kaikkea mukavaa tutkittavaa ja tallista onkin rustattu kattava esittely pohjapiirrustuksilla ja tallin tyyliin sopivilla koristekuvilla. Tallin ulkoasu on rento, mutta taustan väri voisi olla mielestäni haaleampi ottaen näin pienempää roolia. Hevoslistauksesta ei ole pahaa sanottavaa, mutta jos sitä haluaa hieman tiivistää niin rodun ja sukupuolen voisi lyhentää nimen eteen ja palkinnot jättää vaikka kokonaan pois. Itse hevosvalikoima on kyllä monipuolinen; etenkin Pikkulokki oli hellyyttävä sekä Excusemyfrench tuossa sen pääkuvassaan erittäin komea! Hevosten sivut pääpiirteittäin oikein toimivat, mutta pari parannusehdotusta: reunukset kaikkiin hevosin kuviin sekä perustietolaatikon sanat alkamaan isolla alkukirjaimella. Lisäksi sivuilla olevat tekstit voisi tasata molemmista reunoista, niin yleisilmeestä saisi siistimmän.


***


elokuu 2016, anonyymi

Suorastaan herkullinen ensivaikutelma, josta tuli heti olo, että sivuja pitää päästä tutkimaan lisää. Pidän fonttivalinnoista ja vihreästä tehosteväristä. Kokonaisuus on harkittu ja rauhallinen. Yläreunan kuva on taitavasti tehty, mutta sopivan yksinkertainen.

Hevoslistaus on siisti ja selkeä ja istuu hyvin tallin ilmeeseen. Tarpeelliset tiedot on heti saatavilla.

Hevosten sivut näyttävät hyviltä ja hevosiin on panostettu. Laatikot ovat nätit olematta liian monimutkaiset.

Tallista on saatavilla paljon yksityiskohtaista tietoa, mikä on hieno juttu. Tekstiä on runsaasti, mutta se ei haittaa kun kyseessä on harrastetalli.

Ulkoasuineen ja sisältöineen upea talli, kävijä tulee varmasti mielellään uusintavierailulle.

9+


***


kesäkuu 2016, Pierre

- tekstin tasaus
- esittely-sivun yksi koristekuva ei toimi

+ ulkoasun värimaailma ja asettelu
+ kaikki "tilpehööri"
+ hevoslistaus
+ runsaasti koristekuvia
+ hevosten sivujen asettelu

Jukolan ulkoasu oli kyllä allekirjoittaneen mieleen, ihana kesäinen värimaailma! Pikkumiinuksena pakko sanoa etenkin tuon otsikkokuvassa olevan mustan hevosen rajaus, joka paistoi hieman silmään. Harrastetallille kuuluu mielestäni vahvasti kaikki "ylimääräinen" kuten teillä mm. päiväkirja ja sääikkuna. Hevoslistaus oli muuten oikein mukavan näköinen, mutta kuva ja perustiedot oli omaan silmään eroteltu toisistaan liian isolla välillä. Sivuilla olevan leipätekstin voisi tasata molemmista reunoista, jolloin se asettuisi etenkin pitkien sanojan kanssa siistimmin sivuille. Kaikenkaikkiaan oikein mukava fiilis jäi tallista! :)


***


kesäkuu 2016, Sinte

+ Kesäisen raikas ja siisti ulkoasu
+ Kaunis ja tilava hevoslistaus
+ Hevosista on hevoslistauksessa riittävästi tietoa ja linkit sopivat ulkoasuun!
+ Hevosten sivut ovat siistit ja selkeästi asetellut

- Etusivulla olevan päiväkirjan teksti (oikeassa alareunassa) on niin pientä, ettei nää mitä siinä lukee
- Esittelysivulla yksityissiipi-otsikon alla näkyy vain yksi kuva tallin käytävästä (ilmeisesti vasemmalla puolella on ollut toinen, kun näkyy pieni valkoinen neliö?)
- Vieraskirjan ja foorumin linkit on vähän "piilossa" ettei niitä helposti huomaa.

Kokonaisuudessaan todella kauniit ja siistit sivut, jotka ovat käyttäjäystävälliset ja mukavat selailla. Raikkaat ja hennot sävyt sopivat paremmin kuin hyvin Jukolaan! Mielestäni ulkoasuun sopisi paremmin, jos kaikki alaotsikot olisivat samanvärisiä kun hevoslistauksessa hevosten nimet. :)


***


joulukuu 2015, miltsu

Kotoisa talvinen ulkoasu ja varsinkin siinä oleva hevosfiguuri hurmaavat heti. Asukkaita näyttää olevan vähän kaikenlaisia, poneja ja hevosia, kaikki aivan ihanan näköisiä. Kantakirjaukset ja laatuarvostelupalkintojen perusteella hevosiin on panostettu ja sen myös huomaa. Kiva että myös harvinaisempia rotuja näkyy olevan asukkaina. Tapahtumia tallilla näyttää olevan varsin kivasti ja kasvattilistojen perusteella hevoskasvatusta on harrastettu jo useita vuosia. Tallin esittely, tarha- ja karsinajärjestykset tuovat kivaa kodikkuutta! Yksityistoiminnasta kertova sivu on sen verran vakuuttava, että jos minulla yksityishevonen olisi voisin sen Jukolaan majoittaa!


***


tammikuu 2014, Alexiina C.

Ihana kodikas ja tunnelmallinen ensivaikutelma, josta tuli tervetullut ja lämmin olo. Sivu on sommiteltu tasapainoisesti ilman häiritseviä elementtejä, teksti on selkeää ja helppolukuista ja värimaailma sopusointuinen sekä rauhallinen. Grafiikat ja sivut lataavat hyvin nopeasti ja ovat ennen kaikkea käyttäjäystävälliset. Etusivun teksti kertoo kaiken oleellisen, mutta on jokseenkin hyvin samantyyppinen kuin monella vastaavalla "rennolla puskatallilla".

Hevoslistaus on toimiva, mutta kaipaa ehkä jotain särmää, sillä nyt hevosten tietopaketit tuntuvat liian täysinäisiltä. Mahdollisesti syntymäajan voisi jättää pois, mikäli listausta haluaisi keventää. Hevosten sivut ovat erittäin siistit ja käytännölliset. Perustiedot on hieman epäselvästi laitettu ja toimisivat ehkä paremmin taulukkona tai selkeämmin järjestettynä, muutoin kaikki osiot jaoteltu toimivasti. Hauskaa, että lisäkuvat löytyvät vasta luonteen jälkeen. Suurimmalta osalta hevosia löytyi myös paljon valmennuksia, hienoa!

Jukolasta löytyy monipuolisesti toimintaa. Tallityttö-info oli hyvin koottu. Esittely on aina itselleni se yksi tärkeimmistä ja mielenkiintoisimmista tekijöistä, joten oli ilo huomata kuinka kattava ja selkeä se on. Hauskoja tärppitietoja muun muassa etäisyyksistä, hyvä pohjapiirros ja kivoja kuvia tallialueesta! Parasta antia on kuitenkin henkilökunta-osio ja talliomistajien esittely. Upea kuva Hannesta ja Sampasta! Pohjatarina on hyvin uskottava ja hauska lukea. Onkohan Taivalvaaran perheeseen mahdollisesti jossain vaiheessa luvassa lisää jäseniä?

Toimiva, miellyttävä ja useamman vierailun arvoinen talli.

VIRTUAALITALLI - A SIM-GAME STABLE | Ulkoasun © Jukola 2022 | lue lisää tekijänoikeuksista