otsikkokuva

Jukola täyttää jo 5 vuotta!


Huhtikuussa on jälleen syytä juhlaan. On kulunut viisi vuotta siitä, kun alunperin "Kalevantuli" nimellä aloittanut tallinraakile sai alkunsa. Toimintasuunnitelmat ja ideat vaihtuivat vähintään kerran kuussa, mutta rämpimisen jälkeen toimintamme vakiintui suurimmaksi osaksi ja nimikin vaihtui omistajattaren suuhun sopivammaksi. Tänä päivänä Jukola majoittaa omat kilpa- ja harrastehevoseni, sekä kuutisen kappaletta ulkopuolisia yksityishevosia.

Kuukauden jokaiselle viikolle on varattu jotakin toimintaa. Toiminnassa on huomioitu Jukolassa asuvien yksityishevosten omistajia, mutta myös muut osallistujat otetaan lämpimästi vastaan. Ainakin viimeisellä viikolla kannattaa tulla mukaan varsinaisiin synttäripirskeisiin, jossa on muun muassa tarjolla Hannelen äidin tekemää, taatusti herkullista täytekakkua.

Tervetuloa siis osallistumaan!Viikko 14 - ERJ:n alaiset estekilpailut ja arvonta

ERJ:n alaiset estekilpailut 4.4. 12.4.

Synttärikuukausi piti aloittaa huhtikuun ensimmäisen viikon lauantaina rennolla kisapäivällä, mutta emme saaneet kyseiselle päivälle tuomareita. Kilpailupäivää jouduttiin siksi siirtämään seuraavan viikon sunnuntaihin. Lajina ovat esteet, nyt kun kenttäkin on saatu kuivaksi ja hyvään kuntoon. Kilpailuluokkien välissä kannattaa osallistua myös arvontaan, jonka tulokset julkistetaan huhtikuun viimeisellä viikolla synttäripirskeissä.

Kutsu ERJ:n alaisiin estekilpailuihin

Osallistu kuvapaketin arvontaan!

Arvontaan pääset mukaan kuvailemalla parilla lauseella mietteitäsi siitä, kun vierailit ensimmäisen kerran Jukolassa. Lähetä teksti sähköpostilla osoitteeseen joutokeino@gmail.com, otsikolla Arvonta ja olet mukana alla olevan suomenhevosoriin kuvapaketin arvonnassa! Arvonta suoritetaan huhtikuun viimeisellä viikolla ja osallistua voi aina perjantaihin 24.4. saakka. Voittajalle lähetetään voitostaan sähköpostia, sekä suuremmat versiot kuvista.


Arvonnassa mukana

kuristaja
Melina


Viikko 15 - vaellusretki Nokisuolle

Toisella viikolla, keskiviikkona 8.4., lähdetään vaeltelemaan Lapin kevätmaisemissa. Retkemme suuntautuu Nokisuolle, joka sijaitsee jouluvaelluksilta tutun Nokivaaran takana. Nokisuo on tyypiltään aapasuo, mikä on Pohjois-Suomessa yleinen suotyyppi. Näin keväällä erilaiset linnut viihtyvät suolla ja matkan varrella kannattaakin tähyillä etenkin laulujoutsenia, jotka kerääntyvät usein paluumuuton aikaan hetkeksi suolle. Aapasuot ovat keskeltä etenkin tähän vuodenaikaan veden vallassa, joten pysyttelemme suon reunamilla. Nokisuota reunustaa kuusimetsä, jossa pohja pitää hyvin suon läheisyydestä huolimatta. Metsäreitti poikkeaa pariin otteeseen myös suoalueelle, jolloin kuljemme leveitä pitkospuita pitkin. Hevosten tulee siis olla varmajalkaisia.

Vaellukselle lähdetään tallin pihalta puolilta päivin. Suuntaamme ensin Kaimojärven rantaa pitkin kohti Nokivaaraa ja kierrämme sen. Tallin puolella vaaraa puusto on aika harvaa, mutta suon lähestyessä kuusisto tihenee. Metsässä kulkee leveä polku, jolla päästään varmasti etenemään nopeammassakin askellajissa, mikäli polkua ei peitä liukas jääkerros. Käymme kiertämässä lenkin suolla ja lähdemme takaisin tallille nousemalla Nokivaaran laelle suon puolelta. Nokivaaralla pysähdytään hetkeksi juomaan kahvia ja teetä ja syömään eväsleipiä. Vaaran laelta näkee hyvinkin kauas ja valokuvausharrastajien kannattaakin ottaa kamera mukaan reissuun. Tallilta saa satulalaukkuja lainaan, joissa kamera kulkee kätevästi mukana. Kun tauko on saatu pidettyä, jatketaan matkaa laskeutumalla vaaralta ja palaamalla samaa reittiä takaisin, kun tullessakin kuljettiin.

Vaellukselle ilmoittaudutaan Jukolan foorumilla, jonne saa myös kirjoittaa vaelluksesta lyhyen tarinan. Pakollista kirjoittaminen ei ole, mutta tarinoita otetaan silti vastaan erittäin mielellään! Yksityisten omistajat saavat tarinan kirjoittamalla myös tallivuokran kuitattua. Osallistumiset 7.4. mennessä.

Kutsu Nokisuon vaellusretkelle foorumilla


Viikko 16 - lehmämätsärit ja valmennusviikonloppu

Epäviralliset mätsärit 17.4.

Jippii, kolmannella viikolla päästään puunaamaan, ei suinkaan lehmiä, vaan kirjavat hevosystävämme kiiltäviksi näyttelyitä varten. Harrastamme siis värisyrjintää, sillä nämä näyttelyt ovat avoinna vain kirjaville hevosille ja poneille. "Lehmämätsäreihin" ovat tervetulleita osallistumaan siis kaikenlaiset lehmänkirjavat hevoset; tobianot, splashed whitet, sabinot jne. Myös tiikerinkirjavat sallitaan! Näissä näyttelyissä ei tuijoteta niinkään rakennetta, vaan raadin mielestä kauneimman värinen yksilö voittaa. Kunkin luokan kolme parasta saavat hevosestaan lyhyen perustelun, miksi juuri tämä yksilö ansaitsi paikkansa kärkikolmikossa. Mätsäreissä jaetaan myös kunniamainintoja, mikäli tuomarit näkevät sellaisen aiheelliseksi. Jokaisen viiden luokan voittajat saavat keväisen vihreän fleeceloimen vaalealla bodeerauksella. Poniluokissa jaetaan ponikokoiset, ja hevosluokissa hevoskokoiset loimet.

img
Palkintoloimen tarjoaa Equestrian PRO, kuvan saa kopioida hevosen sivuille. Suoralinkitys kielletty!

Omistaja saa tuoda 2 eri hevosta jokaiseen luokkaan ja luokkiin otetaan maksimissaan 20 osallistujaa. Yksi hevonen saa osallistua vain yhteen luokkaan ja vain kerran. Poniluokkiin kuuluvat alle 148cm korkuiset hevoset ja ponit ja hevosluokkiin yli 148cm korkeat hevoset ja ponit. Piirrosluokkaan saavat osallistua sekä piirretyt ponit, että hevoset. Tuomareina toimivat Hannele Taivalvaara, sekä Meri Pohjanheimo (URL).

Mätsärit pidetään perjantaina 17.4. ja osallistumiset tehdään 16.4. mennessä sähköpostilla osoitteeseen joutokeino@gmail.com otsikolla Lehmämätsärit. Osallistumiset alla olevassa muodossa.
Luokka (rv) Esittäjä - <*a href="http://hevosenosoite.fi">Hevosen virallinen nimi<*/a> (poista tähdet!)


Luokkavoittajat

Ponitammat: ÉK Hjertersagá
Ponioriit ja -ruunat: Frozen Gold Rico
Hevostammat: Dyantha's Kiara
Hevosoriit ja -ruunat: Zack Dun Ion
Piirroshevoset ja -ponit: Cresendo's Skafloc

Erikoismaininnat

Teemaan sopivin nimi: Fifth Cows Say Moo
Poniluokkien puunatuin: Poppy von Feigen
Hevosluokkien puunatuin: Theliel
Piirrosluokan upein tekniikka: Cresendo's Skafloc
Upein häntäletitys: Knights Say Ni
Kaunein harjaletitys: Black Elisabeth
Paras käytös: Draupnir frá Sválur

Tulokset

1. Ponitammat 15 os.

1. Suvi - ÉK Hjertersagá / Tämä tamma oli yksi tuomariston suosikesta, aivan ihanat suklaatäplät! Tomeran oloinen ponineiti tepasteli tuomareiden eteen itsevarmuutta uhkuen ja sulatti myös yleisön sydämet.
2. felissa - Feidhelm Edna / Kaunis päistärikönkirjava paketti. Toinen tuomareista oli jo adoptoimassa tätä tammaa, ei pelkästään värin, vaan myös erinomaisen käytöksen vuoksi.
3. narri - Seelenloos / Jännittävän värinen pilkkuponi oli hyvä haastaja luokan suloisille shettiksille. Tässä oli tuomariston mielestä jotain satuponimaista.
4. Suvi - Marissa Elm
5. turjake - Poppy von Feigen, EM: Poniluokkien puunatuin
6. Miltsu - Supernatural Evolution
7. turjake - Clausholms Tilda
8. Meeri N. - Sonetin Belinda
9. Sirpa - Iarlles Ion
10. Viona - Susikallion Marbella
11. narri - Fifth Cows Say Moo, EM: Teemaan sopivin nimi
12. Meeri N. - Moonraker Bond
13. Viona - Susikallion Sadetanssi
14. Sirpa - Vivien Ion
15. felissa - Swenja Dora

2. Ponioriit ja -ruunat 13 os.

1. felissa - Frozen Gold Rico / Tämä minihevosen pohjaväri oli jo todella herkullinen ja värityksen kruunasivat puhtaan valkeat laikut. Harja oli kuin tomusokerilla kuorrutettu.
2. narri - Knights Say Ni EM: Upein häntäletitys / Todella kaunis väritys. Isokokonen poni oli muutenkin mykistävän upea ilmestys astellessaan tuomareiden eteen.
3. Suvi - Nips Naps / Tässä suklaaponissa vain oli jotain, joka sai tuomarit heltymään. Utuvan pehmeä, jumalainen otsatukka oli se viimeinen niitti, joka nosti oriin kärkikolmikkoon.
4. Viona - Damavand Chrichlow
5. Cynoria - Sjoerd v.d. Teuberhof
6. Sirpa - Cwmnantcol Garanhon
7. turjake - Mulberry Happycobra
8. Cynoria - Draupnir frá Sválur EM: Paras käytös
9. Ireth - Rainmaker Little Chino
10. Sirpa - Gwalch Cantref
11. turjake - Albertslunds Gus Gus
12. felissa - Tuiskulan Maraschino
13. Milja H - J.J. Star

3. Hevostammat 11 os.

1. felissa - Dyantha's Kiara / Kauniinvärinen, nätti tamma. Ruskeat laikut olivat tässä luokassa tuomareiden mieleen.
2. Sirpa - Shiny Dots Ion / Ihastutti hauskalla frame- kuvioinnillaan, herkän oloinen, kaunis tamma.
3. Jewell - Glamdring / Kärkikolmikko oli melko irlannincob- voittoinen. Tuuomareita ihastutti erityisesti tämän tamman harjassa oleva mustan ja valkoisen selkeä raja.
4. narri - Moscow Express
5. Paulo L. - Jathibiyya
6. Ireth - Theliel EM: Hevosluokkien puunatuin
7. narri - la Rue des Moulins
8. Ireth - Lyyra
9. Sirpa - Miss Novak Ion
10. felissa - Március Celena
11. Viona - Susikallion Carmin

4. Hevosoriit ja -ruunat 9 os.

1. Sirpa - Zack Dun Ion / Luokkavoittajaksi valikoitui yksimielisesti tämä kullanhohtoinen paint-ori. Upea ilmestys!
2. felissa - Tuiskulan Aindréas / Jyhkeä ori teki tuomareihin vaikutuksen arvokkaalla esiintymisellään. Ihana kolmivärinen kokonaisuus.
3. narri - Graveyard Casino / Tuomaristo ihastui tämän oriin pääkuvioon. Todella näyttävän näköinen eläin.
4. Sirpa - Pimento do Campesso
5. narri - Graveyard Carousel
6. Viona - MJA Faiz Shakil
7. Viona - Susikallion Svoops
8. felissa - Tuiskulan Brayan
9. Paulo L. - Ashraqat el Asad

5. Piirroshevoset ja -ponit 11 os.

1. Suvi - Cresendo's Skafloc EM: Piirrosluokan upein tekniikka / Komea poniori käänsi katseet viimeisessä luokassa. Värit olivat tuomariston mieleen.
2. Kics - Beat Me Bad / Todella erikoisen värinen ori, ihana suklaaharja! Esiintyi kehässä edukseen.
3. Sirpa - Xtreme Shady Amber GA / Tuomaristo ihastui tämän tamman seepraharjaan. Todella nätti ja erikoinen väritys.
4. narri - Uncle Creepy
5. Kics - For Heaven's Sake
6. Suvi - Fiona Stjärna
7. Meeri N. - Harriet Snilli
8. Ireth - Ulapan Suljettu Sydän
9. felissa - Sumun Lottovoitto
10. Meri N. - Black Elisabeth EM: Kaunein harjaletitys
11. Meeri N. - Dragonball

Valmennusviikonloppu 18.-19.4.

Toiseksi viimeisellä viikolla laitetaan hevoset kuntoon kesän kisakautta varten! Lauantaina valmentaudutaan esteillä ja sunnuntai mennään kouluratsastuksen merkeissä. Huomaathan ilmoittautuessasi, että sama hevonen voi osallistua vain toiseen valmennukseen. Sen sijaan sama omistaja voi tuoda yhden hevosen kumpaankin valmennuspäivään. Molemmat valmennukset ovat avoimet kaikille, mutta Jukolan yksityistenomistajille on varattu kaksi valmennuspaikkaa. Osallistumiset molempiin valmennuksiin 17.4. mennessä.


Lauantai 18.4.

Lauantain estevalmennuksessa keskitytään tällä kertää haastaviin ratoihin. Hyppäämme muun muassa muutaman erikoisesteen ja harjoittelemme tiukkoja käännöksiä. Lauantain valmennus suoritetaan tarinakuittauksella, eli valmennustopiciin ilmestyy valmennuspäivänä ratapiirros ja lyhyt kuvaus valmennuksen kulusta, jonka pohjalta kirjoitetaan, kuinka valmennus sujui omalla kohdalla. Jos piirtäminen on enemmän se oma juttu, voi valmennuksen kuitata oikein hyvin piirroksellakin. Lisää tietoa tästä valmennuksesta löytyy foorumilta, josta löydät myös osallistumisohjeet.

Kutsu lauantain estevalmennukseen foorumilla

Sunnuntai 19.4.

Sunnuntaina vaihdetaan lajia ja sukelletaan kouluratsastuksen saloihin. Valmennuksessa keskitytään hiomaan temponvaihteluita ja kokoamista hevosen tason mukaan. Sunnuntain kouluvalmennus suoritetaan perinteisellä nimi listaan -tyylillä, eli valmennuspäivänä kaikki osallistujat saavat pienen, noin 100 sanan mittaisen palautteen suorituksestaan, jonka voi liittää vaikkapa hevosen päiväkirjaan. Sunnuntain valmennusta saapuu pitämään Inka Björklund Ruotsista. Inka on pitkän linjan kouluratsastaja, jolla on takana muun muassa kaksinkertainen Ruotsinmestaruus. Suomalaissyntyinen nainen kilpailee yhä kansainvälisellä tasolla ja kouluttaa työkseen nuoria ratsunalkuja. Lisää tietoa Inkasta löydät tallin esittely-sivuilta.

Kutsu sunnuntain kouluvalmennukseen foorumilla


Viikko 17 - synttäripirskeet

Varsinaista juhlapäivää vietetään viimeisellä viikolla, lauantaina 25.4. Ohjelmassa kaikenlaista hauskaa tekemistä, kuten työhevosnäytös Totilla ja naapurin isännän pohjoisruotsinhevosruunalla, ilmaista talutusratsastusta Riina-ponilla ja ruokaa. Ja jotta synttärit eivät mene liian vakavamielisiksi, pidetään iltapäivällä myös pieni leikkimielinen kilpailu...


Etsitään hevosenkenkiä!

Siirretty toiselle päivälle!


Kuvapakettiarvonnan voittaja

Kuvapakettiarvonnassa onni suosi kahdesta osallistujasta tällä kertaa Melinaa! Onneksi olkoon! Kuitenkin, koska osallistujia oli vain kaksi, jaetaan myös lohdutuspalkinnoksi toinen kuvapaketti. Molempiin osallistujiin ollaan pian yhteydessä sähköpostilla.

Kommentteja Jukolasta:

"Jukola herätti minussa kiinnostusta ja olette yksi niistä harvoista jonka tekstejä oikeasti innostuin lukemaan. Lämminhenkinen talli, jossa mahtava omistaja joka jaksaa tämmösiä tapahtumiakin pitää. (: Ehkäpä mä joskus kerkeän apajille ja saisin jonkun kiva yksärin teille raahattua. :3"

"Ensivierailuani Jukolassa voisi luonnehtia rakkaudeksi ensisilmäyksellä. Pitkäjänteinen, rennonletkeä meininkinne on onnistunut tekemään minuun lähtemättömän vaikutuksen, ja Jukola onkin ollut yksi Elysen/Runorannan suurimpia esikuvia vuodesta 2011 lähtien! Siispä paljon onnea Jukola! Toivon teille pitkää ikää <3"


Synttäripäivän aikataulu

11:00 Juhlat aloitetaan runsaalla lounaalla, jossa on tarjolla buffet-tyyppisesti mm. uunilohta, perunaa, salaattia ja bataattikeittoa.
14:00 Perheen pienimmillä on mahdollisuus päästä Riina-ponin kyytiin tallipihalla.
16:00 Samuel pitää työhevosnäytöksen yhdessä naapurin isännän kanssa. Nyt nähdään kuinka pellot kynnettin ennen vanhaan!
18:00 Kuvapaketin voittaja arvotaan.
19:00 Päivän päätteeksi juodaan kunnon kakkukahvit ja juhlat jatkuvat iltamyöhään tallin alueella. Tarjolla on pientä naposteltavaa.
VIRTUAALITALLI - A SIM-GAME STABLE | Ulkoasun © Jukola 2018 | lue lisää tekijänoikeuksista