Aihkian vaellustalli

Nættur Hrímfaxi frá Hólmavík


PKK-2512 | ei saavutuksia

Islanninhevostamma, hopeanmusta, 141cm, taso heB & 80cm
Syntynyt 20.6.2009, 15v – kasvattaja Róshildur Leiðólfursdottir, evm
Omistaa Aile Aikia / Tuulia, kotitalli: Aihkian vaellustalli, Päiväkirja

Nættur Hrímfaxi, tutummin Nótt, Notte tai Nottis, on suloinen issikkatamma. Se sai nimen Eddan yön jumalattaren, Nótten, hevosen mukaan, sillä Hrímfaxi kuvataan usein mustana, hopeaharjaisena hevosena. Luonteeltaan hevonen on kuitenkin kaikkea muuta kuin synkkä - se touhottaa iloisena menemään ja on aina ensimmäisenä paikalla tarkistamassa, kuka tulee. Se on hieman höselö ja höntti, eikä aina tajua, mitä siltä halutaan, mutta se on pohjimmiltaan todella ystävällinen ja suloinen hevonen. Taitavan ratsastajan kanssa se pysyy ruodussa ja etenkin töltti on kaunista katseltavaa.

Varsat

20.08.20 rist. t. Sumun Ronja | i. nvh Olaf

Varusteet

Kuvagalleria & Näyttelyt13.01.21 Kortejärven ratsutila: vapaa - palk - tuom. Lissu


09.01.21 Zen: poseeraus - KM - tuom. Pölhö
"Tunnelmallinen kuva, jossa on hieman erikoisempi sisältö — luciakuvia ei turhan usein näe. Maalausjälki on nopeahkoa ja ratsukoissa hieman epätasaista, mikä tekee kuvasta aavistuksen keskeneräisen oloisen. Lucian helmat on saatu eläväisiksi muutamalla siveltimenvedolla."

03.01.21 Aihkian vaellustalli: tallissa - KP - tuom. Jassu L.
”Arvostelen kuvan kokonaisuutena, koska molempien hevosten roolit ovat yhtäläiset kuvan tunnelman kannalta. Tekniikka on erittäin kaunis, ja vesivärien käyttö pääsee kuvassa hyvin oikeuksiinsa. Tunnelma on ihanan jouluinen ja pidän myös siitä, miten joulunauhaa on (kai?) ehostettu vielä digitaalisesti.”
27.10.20 PKK-ig: kotimatka - EM: Kokonaisuus - tuom. Alexiina C.
"Ihastuttava piirros kerta kaikkiaan: upeannäköinen islanninhevonen erinomaisella rotuleimalla, ratsastajan ihanat vaatteet ja koko Lapin lakeus tekevät tästä sielua hivelevän kuvan. Luonnonhelmassa käy taival kotiin päin joutuisaan."


06.06.17 Simora: pääkuva - KM - tuom. Loci
"Hevosen ilme hyvin onnistunut, samoin valot ja varjot."
21.01.18 LiekkiVaellus: pääkuva - KM, EM: söpöys - tuom. Lynn
"Tiukka ja neliömäinen rajaus tekee kuvasta hyvin ahtaan tuntuisen. Hevosen ilme on erinomaisesti onnistunut, ja toteutus mukavan vähäeleinen."

21.01.18 LiekkiVaellus: issikat - HY - tuom. Anne
"Varsamainen"