Sumun Ronja


PKK-3792 | FF (2020)

Tilastotamma, hallakonkirjava, 145cm, taso heA & 100cm
Syntynyt 28.8.2020, 7-vuotias – kasvattanut Sumulahti
Omistaa Aurora Foss / Tuulia, kotitalli: Shelyes, Päiväkirja

Ronja on pieni ja vekkuli vuonohevosen ja islanninhevosen risteytys. Ulkonäöltään se muistuttaa siroa vuonohevosta, mutta kirjavuus ja töltin taito on peritty emän islantilaisesta suvusta. Tamman tasaisissa askelissa ja leveässä selässä on mukava taittaa pitkiäkin maastoretkiä. Ronja on oikea metsäponi ja viihtyy maastossa ja tykkää maistella puiden oksia. Yritteliäs tamma taipuu myös kouluratsastuksen kiemuroihin ja hyppää innolla. Ronja on suhteellisen varma ratsain ja hoitaessa, mutta nuori hevonen saattaa joskus innostua liikaa tai säikähtää asioita, joita se ei vain ole ehtinyt vielä kohtaamaan.

Suku

i. Olaf vuonohevonen e. Nættur Hrímfaxi frá Hólmavík islanninhevonen

Varusteet

» Koristeelliset ruskeat LG-suitset. Ruskea ratsastushuopa/rungoton satula, ei jalustimia, lampaankarvapehmuste satulavyössä.
» Satulan alle sen mallinen pehmustettu huopa, erikseen satulahuopa joustavalla loimivyöllä.
» Lila riimu lampaankarvapehmusteilla, lila naruriimu, lila villaloimi kuivatukseen ja sadeloimi kurakeleille.
» Pölyharja, pehmytharja, hikiviila, harjallinen kaviokoukku, hoitosuihke, jouhiharja, ei suojia, ei kenkiä.

Kuvagalleria & Näyttelyt
09.01.21 Zen: poseeraus - KM - tuom. Pölhö
"Hienolla tekniikalla toteutettu kuva, tasainen ja varma. Värimaailma on kaunis kaamos. Kuvassa on paljon katsottavaa ja nähtävää, mutta tämä menee tuomarin mielestä ehkä hieman hipoen poseerauskuvasta. Tietenkin se on subjektiivista, kuka näkee poseerauksen mitenkin. Kuvakulma (matala lintuperspektiivi) ei ole ehkä se imartelevin poseeraukselle, se kun saa hevosen helposti näyttämään lyhytjalkaiselta ja isopäiseltä. Silittelijän vaatetuksessa on paljon yksityiskohtia, ja tunnelma on aivan käsinkosketeltava."

09.01.21 Zen: talvi - KP - tuom. Pölhö
"Ihanat värit! Kuvassa on käytetty luovasti erilaisia vesiväritekniikoita, on tarkempaa jälkeä ja sitten märkää märällä. Kokonaisuus on satukirjamainen, ja karkkimainen värimaailma on melkein yhtä suloinen kuin itse kohde."

13.12.20 Seppele: Kisakuva - KP - tuom. Anne
"Herkkä kisakuva ratsukosta suorituksen jälkeen. Hevonen on ylisöpö ja maalausjäki rentoa, mutta varmaa."
01.11.20 Metsätalli: Halloween - KP EM: Tekniikka - tuom. Jassu L.
”Upea maalaus halloweenasusta istuu luokan teemaan erinomaisesti. Tekniikka on taitavasti hallussa ja maalaukseen on saatu vuorokaudenaikaan sopivaa kontrastia valojen ja varjojen suhteen, eikä yksityiskohdistakaan ole tingitty. Taivaalla tuikkivat tähdet kruunaavat kokonaisuuden!”
31.10.20 VRL-ig: #vrlhalloween - Erikoismaininta: Upea, panostettu puvustus
Mieleenpainuva puvustus, jossa on kiinnitetty huomiota yksityiskohtiin. Kiva tunnelma!
30.10.20 PKK-ig: #pkk001halloween - LKV EM: Tunnelma - tuom. Alexiina C.
"Tässä luokassa kaikki olivat erinomaisia piirroksia ja teemaan sopivia, mutta luokkavoittaja valikoitui upean puvun lisäksi erinomaisen onnistuneella valaistuksella. Valon ja varjon kontrasti toimii todella hyvin ja taustalla tuikkivat tähdet sametinmustalta taivaalta ovat kuin kirsikka kakun päällä."

03.01.21 Aihkian vaellustalli: ratsastuskuva - KM - tuom. Marjahilla


29.10.20 PKK-ig: #pkk001hymy - LKV - tuom. Sam
”Ihanan hyväntuulinen kuva, jossa myös hepalla on hymy huulessa. Tämäkin piirros on taitavasti tehty yksityiskohtia myöten!”

21.10.20 PKK-ig: #pkk001tallissa - tuom. k
"Tunnelmallinen piirros, jossa hyvin sopusointuisa värimaailma ja runsaasti taitavasti toteutettuja yksityiskohtia, joita on helppo jäädä tutkimaan."

03.01.21 Aihkian vaellustalli: käsinpiirretty - KP - tuom. Lissu
"Kuvasta tulee hyvälle tuulelle, ratsukko hyppää pientä tukkia selvästi tosissaan! Eikä ratsastajan hiusten mukaan sävytetyille vaatteille voi kuin hymyillä. Siisti vesivärityö, onnistunut värimaailma sekä sommittelu."

10.10.20 PKK-ig: #pkk001neule - EM: yksityiskohdat - tuom. Sam
“Taitavalla tekniikalla toteutettu kuva, suloinen heppa ja ihania yksityiskohtia. Erityismaininta yhteensopivista varusteista, joissa hienot värit!”

20.10.20 PKK-ig: #pkk001väriloisto - LKV - tuom. Hallava
“Revontulet sopivat täydellisesti päivän teemaan ja olet kyllä onnistunut hyvin saamaan niiden värien loiston esille tummaa yötaivasta vasten. Olet jättänyt muun kuvan tunnelmallisen pimeäksi, mutta kuitenkin niin että ratsukot erottuvat siitä hyvin. Tähdet viimeistelevät kuvan taianomaisen tunnelman.”

08.10.20 PKK-ig: #pkk001yllätys - EM: Sommittelu - tuom. Alexiina C.
"Miten herttainen ja hauska kuva! Mitäpä sitä ei tekisi namipalan toivossa? Todella onnistunut piirros niin asettelultaan kuin värimaailmaltaankin."

03.10.20 PKK-ig: #pkk001ruska - tuom. Sam
“Mikä näköalat! Lehtien kauniit värit, edessä kohoava vuori ja tulevaa koitosta odottava ratsukko saisivat kenet tahansa kaipaamaan vuoristomaisemia. Hieno, taidokas toteutus.”

06.09.20 Shelyes: instagram söpöysnäyttelyt - palk - tuom. Jassu L.
"Todella ihastuttava vuonisristeytys! Hallakonkirjava väritys on todella suloinen, ja sopii ihanasti kuvan eloisaan tunnelmaan. Tammalla on kauniin sirot piirteet, ja vuonohevosen perimän erottaa hyvin!"

28.10.20 PKK-ig: #pkk001yhdessä - tuom. Alexiina C.
"Hyvällä mielellä poseeraamassa: poni on rauhallisen ja tyytyväisen näköinen ja niin on tyttökin. Piirroksessa on tarinallisuutta; millainen yhteinen taival näillä kahdella mahtaakaan alkaa?"

01.11.20 Metsätalli: varsat - LKV EO-sert - tuom. Anne, BIS2 - tuom. aksu
25.10.20 Aihkian vaellustalli: käsinpiirretyt varsat - EO-sert - tuom. Inna
16.09.20 Sumulahti: käsinpiirretyt varsat - BIS1 LKV EO-sert - tuom. aksu

Kilpailut

15.11.20 NVRK: heA - 10/30
15.11.20 NVRK: heB - 8/30
14.11.20 NVRK: 80cm - 15/30
14.11.20 NVRK: 70cm - 5/30virtuaalihevonen © Tuulia | banneri © Marjahilla | tausta © mysitemyway