Viola


harmaanruskea aasitamma 128cm | s. 2005, 15v | heC, 50cm, ajo | om. Sumulahti/Tuulia


"Aasi on paljon turvallisempi pienille lapsille kuin poni. Aasin vaistoihin kuuluu seisoa paikallaan; jos lapsi menee aasin taakse ja lyö aasia takajalkaan, aasi jähmettyy paikalleen ja katsoo kuka tökkii sitä, mutta poni ottaa jalat alleen ja juoksee karkuun. Tämä myös ehkäisee aasia loukkaantumasta jos se jää jalastaan kiinni esimerkiksi rautalankaan tai sotkeutuu rikkinäiseen aitaan." ~ Dorothy Morris

Mie olen Viola, harmaanruskea aasitamma. Olen vähän niinkun poni, mutten säiky mittään. Ainoa, mitä inhoan, on vesisade. Menen silloin aina pihaton lämpimään, mutta muuten tykkään tarhailla puiden katveessa. Syön monenlaisia kasveja ja pidän tarhan siistinä.

Minä tottelen vain tuttuja ihmisiä. Jos vieras ihminen koittaa saada minut kiinni, juoksen karkuun. Huudan usein iiaaiiaa ja kovaa, jos minulla on asiaa. Tutulle ihmiselle olen kuitenkin kiltti, seison paikallani nätisti ja annan tehdä kaikki hoitotoimenpiteet.

On ihanaa, kun joku rapsuttaa minua. Säkäni on hieman terävä, koska minulla on jyrkät lavat, mutta siitä vierestä kannattaa rapsuttaa. Tykkään myös puskea takaisin, jos joku painaa minua otsasta. Minulle riittää muutama siivu heinää päivässä ja muutama porkkana tai leivänkannikka liikutuksen päälle. Tyydyn vähään, enkä hätkähdä mistään. Seison vaan aloillani.

Osaan tutun rasastajan kanssa mennä käyntiä, ravia ja laukkaa, kääntyä ja peruuttaa. Minun kanssani on kiva ratsastella metsäteillä tai hyppiä matalia risukasoja. Kentällä on mielestäni tylsää, mutta suostun sielläkin välillä olemaan. Joskus kuitenkin totaalisesti kieltäydyn atumasta kentälle, vaikka istun jos liian kovaa aletaan sinne työnnetään. Minulle riittää, kun laittaa punaiseen riimuun mustat ohjat kiinni ja lähtee liikkumaan.

Minut on vasta opetettu ajolle, mutta eihän se vaikeaa edes ole. Saatan kesken maastolenkin pysähtyä syömään, vaikken saisi ennekun saan luvan. Muttakun ruoho on vaan niin herkkua! Kuljetusautoon minua ette saa, enkä pidä kisapaikkojen hälinästä.

Kuvagalleria

Sarjakuvia Darien Gapista


virtuaaliaasi © Tuulia | banneri © Marjahilla | tausta © mysitemyway