Jätä vaan auto siihen - ei se ole meillä niin justiinsa!

3.1.2018: Jukolan väki on yhä koomassa liiallisesta joulusyömisestä... Ei kun oikeasti ei-virtuaalinen elämä ja opiskelukiireet painavat pahasti päälle, joten kiireisen joulukalenterin täyteisen joulukuun jälkeen Jukola himmailee taas vähän toimintaansa. Joulukalenterista jäi jokunen rästiteksti ja viimeisen luukun tarinakin vielä kirjoittamatta... Selvittelen näitä hiljaksiin tässä tammikuun aikana, kiitos kärsivällisyydestä! Eiköhän tämä tästä taas valoistu kevättä kohti mennessä. Hauskaa uutta vuotta kaikille!

Etelä-Lapissa, lappilaisten maalaismaisemien keskellä on pieni ja kodikas Kaimon kylä. Kylän laitamilla sijaitsee Jukola, puskatalli, joka tarjoaa kodin parinkymmenen hevosen joukolle. Arki täällä Jukolassa on rentoa ja elelemme verkkaisesti päivä kerrallaan hevosten ehdoilla, painetta ja stressiä välttäen. Pienessä tallissamme ei kasvateta mitään tiettyä rotua, vaan sekalaisesta seurakunnastamme löytyy hevosia aina shetlanninponista puoliveriseen. Olemme olleet pystyssä vuoden 2010 keväästä saakka ja reiluun viiteen vuoteen on mahtunut muun muassa suomenhevoskasvatusta ja pohjoismaisia rotuja omistajan mieltymysten mukaan. Syksyllä 2012 tallista karsittiin hevosia ja uuden nimen voimin Jukolasta tuli harraste- ja yksityistalli, joka majoittaa omien hevosten lisäksi ulkopuolisia yksityishevosia.

Jukolan toiminta on vaihtelevan aktiivista ja painottuu tapahtumien järjestämiseen ja pienimuotoiseen kasvatukseen. Hevosia kilpailutetaan silloin tällöin ja useimpia käytetään pyörähtämässä erilaisissa laatuarvosteluissa. Omiakin kisoja Jukolassa yritetään välillä järjestää, yleensä kesäaikaan, kun tallin iso kenttä on käytössä. Rennonletkeään porukkaamme on myös mahdollista liittyä oman yksityishevosensa kanssa. Laajemmin tietoa toiminnastamme löydät Toiminta-linkistä ja yksityishevosen majoittamisesta Tallipaikat-linkistä. Jos Jukola on jo nähty, muistithan kurkata myös suosittelemamme tallit? Löydät ne tästä etusivun alareunasta.

Kaimon sää
Pakkasterveisin,

Hannele Taivalvaara
VRL-03518, SitRa

» Muista jättää terveisiä vieraskirjaamme
» Selaile myös tallin foorumia
» Kurkkaa tästä tallin arvosteluja
» Yhteistyössä Runoranta (Varsinais-Suomi)
banneri
» Viimeisin päivitys: 6. helmikuuta 2018

Vieraile myös täällä...

Villahaka, Lappi
Tunturin Talli, Lappi
Raatteen Suomenhevoset, Kainuu
Hurmanjyrkkä, Pohjois-Savo
Kaunovaara, Pohjois-Karjala
Villa Talvia, Pohjois-Karjala
Nuppulanharjun Tila, Keski-Suomi
Rihtniemi, Keski-Suomi
Pläsinpellon hevostila, Etelä-Karjala
Trullinummi, Kanta-Häme
Vehkakorpi, Varsinais-Suomi
Virtuaalitalli Super, Uusimaa

VIRTUAALITALLI - A SIM-GAME STABLE | Ulkoasun © Jukola 2017 (vuonohevoskuva © AK) | lue lisää tekijänoikeuksista