otsikkokuva

Jukolan joulurieha 23.12.2015

Joulu on jo melkein ovella ja aaton aattona on taas aika kokoontua Jukolan tallille porukalla viettämään jo perinteeksi muodostunutta jouluriehaa. Mukaan saa liittyä, vaikka olisi vain ohikulkumatkalla. Tänä vuonna ohjelmassa on joulumaasto talliporukalle, talutusratsastusta jättiläismäisen (mutta äärettömän kiltin) belgiantyöhevosori Totin selässä ja paljon muuta. Ilta huipentuu tuttuun tapaan illanistujaisiin Taivalvaarojen tuvassa, jossa tarjolla on jos jonkinmoista jouluherkkua riisipuurosta joulutorttuihin ja pipareihin. Ja jos ilta venyy liian pitkäksi, on vierashuoneessakin tilaa. Tervetuloa mukaan virittäytymään joulutunnelmaan kanssamme!


Joulumaasto ilman satulaa

Päivä aloitetaan, milläs muullakaan kuin joulumaastolla! Maastoretki on suunnattu pääasiassa yksityishevosten omistajille, mutta ulkopuolisia ratsukoitakin mahtuu mukaan kolme kappaletta. Tarkoitus olisi lähteä ilman satulaa, mutta totta kai satulan saa myös laittaa, jos siltä tuntuu. Tallilta löytyy myös lainaksi loimivöitä, jos haluaa virittää esimerkiksi pelkän satulahuovan satulan korvikkeeksi.

Maastoon lähdetään tallipihalta klo 11. Ratsastamme tilan ympäri kiertävän reitin, joka koostuu pääasiassa mutkittelevista metsäpoluista. Hieman osviittaa reitistä voi katsoa tästä kartasta. Välillä voidaan joutua rämpimään ihan huolellakin, sillä kyseinen reitti ei ole kovin käytetty. Suuntaamme aluksi Taivalvaarojen mökin ohitse metsätielle, josta poikkeamme syvemmälle metsään, kohti Kaimojärveä. Kuljemme polkua pitkin aina järven rantaan saakka, jossa käännytään takaisin tallille päin. Sen sijaan, että käännyttäisiin kohti laitumia ja tallia, jatketaan kuitenkin vielä suoraan. Hetken päästä käännytään taas metsään ja metsänpolun jälkeen päädytään Jukolaan johtavalle hiekkatielle, joka tulee maneesin takaa takaisin tallipihalle. Maastossa liikutaan tällä kertaa pelkästään käynnissä, mutta maaston jälkeen halukkaat voivat jäädä maneesin takana olevalle sänkipellolle ottamaan muutamat laukat Merin johdolla.

Osallistuminen tapahtuu 22.12. mennessä sähköpostilla osoitteeseen joutokeino@gmail.com tai foorumilla.
Osallistumiset muodossa:
Ratsastaja - <*a href="hevosen http://-alkuinen osoite">Hevonen<*/a> (ilman tähtiä!).

Osallistujat

Hanne - Västerbyn Monarkki
Micaela - Delilah R.R.
Joffe - Cheveyo Fuego
Ansku - Fiktion Wilpuri
Antsu - Golden Starlight
Felissa - Jukolan Inkivääri
Perla - Azkaban
Procella - Caral Impreza
Meri - KA Biegga

Tallitontun arvoitus

Jukolassa asuva tallitonttu aktivoituu aina etenkin näin joulunaikaan. Tällöin tallissa tapahtuu aina kaikkea kummaa. Joskus linnuille on ilmestynyt pihalle kauralyhde, tai tallikäytävältä ovat kengityksestä jääneet roskat ja naulanpätkät hävinneet kuin tuhka tuuleen. Kukaan Jukolan väestä ei kuitenkaan ole koskaan nähnyt tallitonttua, jolleivat sitten hevoset ja muut talon eläimet. Tänä jouluna tonttu on kuitenkin jättänyt tavallista enemmän vihjeitä olemassaolostaan. Pystytkö jäljittämään punanutun muutaman vihjeen perusteella?

Jukolan sivuille on piilotettu erinäisiä esineitä, jotka sinun tulee löytää oikeassa järjestyksessä. Jokaiseen näistä liittyy vihje seuraavan esineen olinpaikasta. Esineitä on yhteensä neljä kappaletta, ja niitä ilmestyy päivä kerrallaan aina jouluaattoon saakka. Jouluaattona, kun kaikki esineet ovat ilmestyneet, arvoitus ratkeaa ja sen selvittäjät osallistuvat valmennuslahjakortin arvontaan. Lahjakortit arvotaan joulupäivänä 25.12..

Ensimmäinen vihje:

Jotain kilisevää on pudonnut tontun takista! Löytänet sen lumiponin karsinasta...


Lahjakorttiarvonnan tulokset

1. annika n - annika.nurmiranta@gmail.com
2. Micaela - micaela.jaalehto@outlook.com
3. Melina - talliposti@runorodeo.net

Illanistujaiset

Kun on juostu ympäri tilaa etsimässä tallitonttua ja nautittu ihanasta maastoretkestä, on aika kokoontua yhteen rentoutumaan ruuan ja hyvän seuran parissa. Taivalvaarojen olohuoneeseen on katettu noutopöytä, josta saa napsia lautaselleen mitä mieli tekee. Illan ohjelma on melko vapaa, mutta tallityöntekijät Meri ja Ida ovat kuulemma suunnitelleet jonkinlaista yllätysohjelmaa. Pääasiassa kuitenkin syödään ja jutustellaan nauttien samalla taustalla soivista joululauluista. Myös teeman mukaisten elokuvien katsominen on sallittua ja joululeffoja onkin vuokrattu iltaa varten vino pino. Jos rattiin nukahtaminen pelottaa tai illalla on tullut nautittua muutakin kuin alkoholitonta glögiä saa taloon jäädä myös yöksi.VIRTUAALITALLI - A SIM-GAME STABLE | Ulkoasun © Jukola 2018 | lue lisää tekijänoikeuksista