Esittely


Naavan talli sijaitsee pienen mäen laella välkkyvien vetten, kumpuilevien peltojen ja ikivanhojen metsien keskellä, muutaman kilometrin päässä Siltakylän keskustasta. Tilalla on punainen tupa, jossa tallin omistaja Mari asuu, majoituskäytössä olevat hirsiaitat, osittain talliksi remontoitu navetta sekä vanhaan heinälatoon rakennettu ulkotalli. Järven rannassa on pikkuinen rantasauna, venevaja ja huussi. Heinät saadaan omilta pelloilta ja metsissä on loputtomasti erilaisia ratsastusreittejä. Naapuritalossa asuvat Marin vanhemmat Leena ja Lasse, joilla eläkepäivillään on aina aikaa auttaa tilan töissä.


Talli

Pihapiiriä hallitseva suuri, punainen navetta on toiminut rakastavana kotina maatilan eläimille jo satojen vuosien ajan. Tällä hetkellä toisen siiven pihattonavetassa asuu edelleen lehmiä, kun toinen siipi taas on muutama vuosikymmen sitten remontoitu talliksi. Tallissa on seitsemän tilavaa karsinaa sekä pienempi karsina vuohille. Karsinoissa on irrotettavat ruokakupit ja erilliset vesisangot.

Talli on osittain rakennettu rinteeseen, ja sen takaosassa on myös lantalana toimiva kellarikerros. Lannat saa kätevästi kipattua käytävän perällä olevasta lattialuukusta suoraan lavalle, joka tyhjennetään kentän puoleisessa päädyssä olevan liukuoven kautta. Vintillä taas säilytetään heiniä, joiden tiputtamiselle on luukut sekä tallin että navetan puolella.

Käytävän takaosassa sijaitsevat varustehuone, pesuboksi, wc sekä ratsastajien odottelutila, josta löytyvät myös lainavarusteet. Tallin etuosasta taas löytyy rehula, toimisto, kuivikevarasto, työvälineet, vesipiste sekä kärryjen säilytystila. Kodikkaassa tallituvassa on puinen pöytä pitkine penkkeineen, sohva, tv, pieni keittiökalusto sekä jokaiselle hevosenhoitajalle oma kaappi.


Lato

Tilan jo harmaantuneeseen heinälatoon on kunnostettu neljä suurta karsinaa sekä säilytystilat hevosten varusteille ja rehuille. Karsinat sijaitsevat käytävän molemmilla puolilla, ja niiden päällä on kaksi erillistä heinävinttiä, jonne pääsee rehu- ja varustenurkkauksista tikkaita pitkin. Käytävän päädyn takaovesta voi laskea hevoset suoraan tarhaan.


Ratsastusalueet

Tallin takana sijaitseva pieni hiekkapohjainen ratsastuskenttä on aidattu paksuihin paaluihin kiinnitetyllä langalla, ja sen molemmissa päädyissä on valotolpat. Kentän laidalla nököttävässä punaisessa vajassa säilytetään monipuolista estekalustoa. Pihapiirissä sijaitsevalla peltoläntillä on myös erikoisempia peltoesteitä. Maatilan ympärillä on paljon peltoja, metsäpolkuja ja loputtomasti erilaisia ratsastusreittejä.


Tarhat ja laitumet

Tallin läheisyydessä on kolme suurta peltopohjaista tarhaa, joita ympäröi vankka puuaita. Osittain tarhojen aitaamisessa on myös hyödynnetty vanhaa kiviaitaa. Kesäisin rantapelloille rakennetaan tilavat laitumet tarpeen mukaan.Leiriaitat ja uimaranta

Pihapiirin kahteen punaiseen hirsiaittaan on tehty majoitustilat leiriläisille. Suuremman, komean aitan alakerrassa on kolme huonetta, joissa jokaisessa on kaksi kerrossänkyä, pieni pöytä sekä säilytystilat tavaroille. Pikkuaitan alakerrassa on vain yksi huone, jossa on myös kaksi kerrossänkyä. Molempien aittojen ylisiä voi käyttää tarpeen tullen ylimääräisinä majoitustiloina. Iso aitta on varattu tytöille ja pikku aitta pojille.

Rannan tuntumassa on kodikas rantasauna pesu- ja pukuhuoneiden kera. Metsiköstä löytyy myös ulkohuussi. Vesirajassa on laituri sekä venevaja. Rannan pohja on pehmeää luonnonhiekkaa ja vesi kirkasta.


Porukka

Virtuaalitalli / Virtuaalihevonen © Riina