Stall Rubus

Classicism F

virtuaalihevonen - a sim-game horseKuvat © VRL-03518


rotu suomalainen puoliverinen rekisterinumero VH17-031-0602
sukupuoli tamma omistaja Inka B. (VRL-03518), Stall Rubus
säkäkorkeus, väri 170 cm, punaruunikko kasvattaja Faconde
syntymäaika, ikä 09.09.2017, 10 vuotta (4 v 02.12.2017) koulutus koulupainotteinen / Int. II


img

Cisse on yksi Hannen Jukolasta tänne Ruotsiin siirtyneistä hevosista. Hauskana yksityiskohtana mainittakoon, että tamman isän puolen suku on itseasiassa myös kotoisin Ruotsista. Classic af Luminess, joka tunnettiin Jukolassa Lassina, oli kasvattajansa Cissemissin ensimmäinen varsa, jonka molemmat vanhemmat olivat Luminess-tallin kasvatteja. Lassin tärkeimpänä luonteenpiirteenä pitäisin itse sen lempeyttä ja ihmisrakkautta, eikä liene ihme, että se oli yksi Jukolan pidetyimpiä hevosia. Ori jätti jälkeensä kuusi jälkeläistä, joista viimeisen, Cissen, Hanne teetti vielä itselleen juuri ennen oriin kuolemaa. Cissen emäksi valikoitui fwb-tamma Dastlyn F, jonka herttainen luonne sopi Hannen mukaan hyvin yhteen Lassin kanssa. Dastlyn F:n kasvattaja kuvaili tammaa jopa "tallin äitihahmoksi".

Cisse on juuri sellainen, kun vanhempien luonteen perusteella voisi olettaakin: lempeä ja ystävällinen. Emän puolelta on myös periytynyt ehkä aavistuksen verran taipuvaisuutta ylihuolestuvaisuuteen, minkä voi toisaalta kääntää myös eduksi. Tamma ainakin ilmoittaa olemuksellaan heti, jos jonkin asia on siitä epämukavaa - olkoonkin, että useimmiten kyseessä on väärässä paikassa oleva ämpäri tai pieni ryppy satulahuovassa. Tämä ilmoittaminen ei kuitenkaan tarkoita sen kummempaa draamaa, pystyyn hyppimistä, pukittamista, näykkimistä tai alta juoksemista, vaan huolestuneisuuden voi lukea tamman ilmeestä tai ratsastaessa liikkeen muuttumisesta varovaiseksi. Tamma alkaa ikään kuin kysellä, että "onkohan tämä nyt varmasti turvallista?".

Kuten sanonta kuuluu, pojasta polvi paranee - tai no tässä tapauksessa tyttärestä. Cisse on nimittäin ylittänyt reilusti isänsä koulutustason ja olemme päässeet starttaamaan sen kanssa jopa Intermediate II -tason luokkia. Parhaimpina päivinään tamma liihottaa kevyesti kuin sudenkorento ja ei niin hyvinä päivinäkin se lähtee innokkaasti ihmisen mukana töihin. Cissen selkään uskaltaa helposti laittaa aloittelijankin, mutta tamman täyden potentiaalin esiin kaivaminen vaatii tietysti ratsastajalta hieman taitoa. Taitamattomammalla ratsastajalla Cisse liikkuu niin varovasti ja mahdollisimman maataviistävin askelin, että se on jopa huvittaa, kun tietää mihin tamma kilparadoilla pystyy. Tämä ominaisuus on tietysti vain ja ainoastaan positiivinen, kun kylässä käyvät sukulaiset ja ystävät haluavat kokeilla ratsastusta jollakin hevosistamme. Lienee sanomattakin selvää, että Cisse on myös varsin luotettava ratsu maastossa, kunhan mitään kovin mieltä järkyttävää ei reitillä ilmene.Sukutaulu

i. Classic af Luminess
swb, 167 cm, km, Klass I, KRJ-III
ii. Tilton af Luminess
hann, 164 cm, km, Diplom, B-prem.
iii. Zafirs Hamilton
hann, 160 cm, rn, Diplom, Elit-prem.
iiii. Why Not
hann, 183 cm, rt
iiie. Lady Madonna
pv, kadonnut
iie. NDC Taigi (muistosivut)
swb, 165 cm, km, Diplom, B-prem.
iiei. Utsiktens Van Helsing
swb, 164 cm, km, Diplom, Elit-prem.
iiee. Luna's Vespa (muistosivut)
swb, 165 cm, km, Klass I, A-prem.
ie. Crisalide af Luminess (muistosivut)
swb, 166 cm, km, Klass I, G-prem.
iei. HPS Go For Action
swb, rn
ieii. S Aktion
swb, rn
ieie. Labolina
fwb, 157 cm, rn, Diplom, Elit-prem.
iee. Utsiktens Epica
swb, 165 cm, km, Diplom, A-prem.
ieei. Lovisedals Gratis (muistosivut)
swb, 165 cm, km, Klass I, Elit-prem.
ieee. S. Tiara
swb, 166 cm, km, Class III, Diplom, Elit-prem., kadonnut
e. VIR MVA Ch Dastlyn F
fwb, 165 cm, prn, KTK-II, KRJ-I, YLA2, VSN World Championsivut kadonneet
ei. Dust Collector F
trak, 166 cm, m, KTK-II, YLA2, KRJ-I
eii. Skeleton Scene CIS
trak, 165 cm, rn, KRJ-I
eiii. Da Vinci Code (VRL-profiili)
trak, 167 cm, km, YLA2, KRJ-I
eiie. VIR MVA Ch Phantome (VRL-profiili)
trak, 160 cm, rn, KTK-III, YLA2, KRJ-II
eie. Vampretta PB
trak, 164 cm, m, KTK-II, YLA2, KRJ-II, KRL-III
eiei. VIR MVA Ch Nazgûl
trak, 166 cm, mrn, KTK-III, KRJ-I
eiee. Vamps&Wolves;
trak, 165 cm, km, KRJ-I
ee. Oldfinion Edlyn
trak, 167 cm, rt, KTK-III, KRJ-I
eei. VSN Ch, Ch Rosenhof Alfons
trak, 170 cm, m, KTK-II, YLA1, KRJ-I
eeii. Bardulf
trak, 171 cm, rn, KTK-II, KRJ-I
eeie. VSN Ch Anika
trak, 165 cm, rn, KTK-II, KRJ-I
eee. Rosenhof Edda
trak, 170 cm, prt, KTK-II, KRJ-I
eeei. Red State
trak, 168 cm, prt
eeee. VSN Ch Elke
trak, 170 cm, rt, KTK-II, KRJ-I

Katso myös laajempi sukutaulu.


Jälkeläiset

Ei vielä jälkeläisiä.


s. 00.00.2023 t/o. - i. - -

Kilpailut

KRJ:n alaiset sijoitukset | 4 kpl
11.12.2017 | Kilpailukeskus Litt | Helppo C | 5/25
12.12.2017 | Kilpailukeskus Litt | Helppo C | 2/25
17.12.2017 | Kesärannan Hevostila | Helppo B | 2/16
24.12.2017 | Silkes | Helppo B | 6/40

Tarinakilpailut | 1 kpl
29.09.2018 | KRJ | Winterhold | Vaativa B | 4/6

Päiväkirja

29.09.2018, tarinakoulukilpailut Winterholdissa

Tehtävänanto: Meemit ovat nykypäivää. Tee itse tai linkkaa meemi, joka kertoo lyhyesti ja ytimekkäästi kisapäivästänne.

Kisapäivän fiilikset nuoren, raa’an ja reagoivan tamman kanssa olivat kutakuinkin tällaset... Onneksi selvisimme kuin selvisimmekin vieraan paikan ja yleisön aiheuttamista paineista ja suorituksen loppua kohden uskaltaisin väittää Cissen jopa rentoutuneen hieman! Tästä on hyvä jatkaa kohti uusia haasteita nuoren tamman kanssa.05.03.2018, läpiratsastusta

Putsailin Merin apuna loppuja karsinoita Voiton ja Pörren kuivuessa loimitettuina karsinoissaan ratsastuksen jäljiltä. Inka laittoi juuri Cisseä kuntoon aikeenaan läpiratsastaa se. Huomasin Merin vilkuilevan kaksikkoa aina silloin tällöin. Ennen joulua olin luvannut Cissen Merille korvaamaan edesmennyttä Lassia. Parivaljakko näyttikin tulevan ihan hyvin toimeen, joskin Merillä oli vielä paljon tekemistä raa’an tamman kanssa. Inka oli valmis puolet nopeammin, kuin minä suomenhevosten kanssa ja nainen katosikin pian tallin ovesta piemenevään iltaan ruunikko puoliveritamma vanavedessään.
“Lähdetkö mun kanssa kohta katsomaan?” kysyin viereisessä karsinassa häärivältä Meriltä.
“No ehdottomasti, kiva nähdä Cisse jonkun muun ratsastamana”, Meri innostui.
Putsasimme karsinat nopeasti loppuun ja kävelimme reippaasti maneesille. Vihelsin ovea avatessani ja pujahdimme Merin kanssa katsomoon. Inka ratsasti juuri keskittyneenä laukkaympyrällä, eikä näyttänyt häiriintyvän tulostamme.
“Oho Cissehän näyttää tosi nätiltä” Meri sanoi ihailevaan sävyyn.
“Ei Inka ihan pelkän kaveruuden takia täällä valmenna ja ratsuta”, virnistin.
Inka teki viimeisen noston Cissellä ja päästi sen sitten pois ympyrältä ravaamaan uraa pitkin. Nuori puoliverinen venytti kaulaansa ratsastajan houkutellessa sitä pohkeella ja ohjalla eteen ja alas. Hetken päästä Inka otti Cissen käyntiin ja antoi sille ohjaa. Tamma oli rennon ja rauhallisen oloinen, eikä nuoresta iästään ja kokemattomuudestaan huolimatta säpsyillyt lainkaan. Isäänsä tullut, ajattelin itsekseni hymyillen. “No sehän näytti ihan kivalta”, tokaisin sarkastiseen sävyyn Inkan taluttaessa Cissen luoksemme katsomolle.
Täytyisi todella päästä eroon tästä piikittelystä.
“No vähän se oli jäykkä alkuun ja jännitti tuota takanurkkaa, mutta tosi kiva ja rento tamma sieltä kuoriutui pienen jumppaamisen jälkeen”, nainen sanoi säteillen.
Inka rakasti puoliverisiä ja se näkyi hänestä jokaisen ratsastuskerran jälkeen. Oli kyseessä sitten tulinen nuori kenttäori tai kiltti opetusmestari tamma. Kaikki kelpasi naiselle, kunhan ne olivat puoliverisiä.

VIRTUAALITALLI - A SIM-GAME STABLE
Ulkoasu © VRL-03518