Tikkalammen tilan avoimet ovet 24.9.


No johan se ois aikakii esitellä meitin tilaa ulkopuolisille. Mut mitähän siit sit keksis? No ainaki kilpailut. Työhevoskilpailut. Ja Vilja saa keksii jotai tarjottavii. Löytysköhän kylältä viel jotaa ohjelmaa? Vantte vois olla hyvä talutushevoin lapsille...

Sukupolvenvaihdos alkaa olla vihdoin siinä pisteessä, että uutta, ehostettua tilaa kehtaa näytellä jo vieraillekin. Noh, eihän täällä oikeasti mikään rempallaan ollut. Metsolat ovat pitäneet tilasta erinomaista huolta jo sukupolvien ajan. Mutta tilan edellisestä isännästä, appiukostaan poiketen Lauri halusi, että tilalla on muutakin tarjottavaa ulkopuolisille, kuin lampaiden villat ja viljatuotteet. Siispä nykyinen isäntä päätti avata tilan ovet vieraille, ja tarjota heille virkistävän päivän maaseudulla. Ohjelmassa on kaikenlaista työhevoskilpailuista talutusratsastukseen. Tervetuloa mukaan!


TYH:n alaiset työhevoskilpailut

Aamupäivällä kilpaillaan Tikkalammen kentällä ja kesantopellolla työajossa. Luokkavoittajille jaetaan luokkakohtaiset "tittelit" ja oikein emännän kirjailemat palkintoloimet. Ohjastajia taas hemmotellaan porkkanakakuilla, jotka ovat nekin emännän käsialaa. Osallistuminen siis kannattaa! Lisätiedot luokista ja osallistumisohjeet löydät alla olevasta erillisestä kutsusta.

Kilpailukutsu 24.9.


Talutusratsastus ja aittakahvila

Uskollinen kylmäveriruuna Vantte, sekä suomenhevostamma Lohtu kuljettavat perheen pienimpiä, miksei isompiakin tallipihalla klo 13-16 välisenä aikana. Samaan aikaan tilan vanhassa aitassa tarjoillaan kahvia ja teetä, sekä tietenkin kaikenlaista pientä makeaa ja suolaista, joita kyläläiset ovat edellisviikon aikana loihtineet. Kahvilan tuotto käytetään kyläyhdistyksen toiminnan kehittämiseen, joten herkkuja kannattaa todella käydä maistamassa. Joitakin kahvilan tuotteita löytyy myös tilapuodista, joten hyväksi havaittuja herkkuja kannattaa käydä hakemassa vielä tuliaisiksikin!
Tilapuoti

Tilapuodista löytyy Tikkalammen lammastuotteita, sekä kylän muiden tilojen valmistamia tuotteita. Kaikki tuotteet ovat siis kotimaisia ja lähellä tuotettuja. Valikoimaan ja hinnastoon voit tutustua oheisessa tuoteluettelossa.


VIRTUAALITILA - A SIM-GAME FARM
Ulkoasun © VRL-03518 | Ulkoasun kuvan © Tero Laakso (CC BY-SA 2.0)