otsikkokuva

Jukolan joulurieha 21.12.2013


img

Seinäkalenterin käännyttyä viimein joulukuuhun alkavat Jukolassa valmistelut olla jo täydessä vauhdissa. Talliin on ripusteltu lyhtyjä tuomaan lämmintä valoa ja ikkunoihin on laitettu tunnelmallisia jouluvaloja. Hevoset ovat saaneet karsinoidensa oviin havukoristeet joulupalloineen. Aaton jälkeen havut sitten syötetään joululahjaksi hevosille, koristeita tietysti lukuun ottamatta.

Vaikka aatto vietetään perheen kesken, järjestetään ennen sitä tietysti perinteiset pikkujoulut tallin väelle ja lähinaapureille. Tänä vuonna myös ulkopuoliset vierailijat ovat tervetulleita mukaan, ja sopivaa ohjelmaa pitäisi löytyä kaikille. Pukukoodina tapahtumaan on tonttulakki ja mukaan täytyy varata rutkasti joulumieltä. Tervetuloa mukaan nauttimaan pipareista ja monipuolisesta ohjelmasta!ERJ:n alaiset estekilpailut

Aamupäivällä keräännytään maneesiin seuraamaan yhdessä jännittäviä estekilpailuja. Luokkia on aina 120 senttimetriin saakka ja kisojen aikana tallista saa hakea glögiä ja muita herkkuja lämmikkeeksi. Maneesin katsomosta löytyy myös vilttejä, mikäli paikallaan istuminen alkaa palelluttaa. Jos kisoja ei jaksa koko aikaa tuijottaa, on pihalla mahdollisuus päästä ihka oikean reen kyytiin työhevosorimme Totin vetämänä. Joulu näkyy tällä kertaa estekalustossamme, jota on yhdessä naapurin tyttöjen kanssa päivitetty uuteen kuosiin. On piparminttukarkin värisiä puomeja, havuilla koristeltuja estetolppia ja muurille on ripustettu jouluvalotkin. Toivottavasti hevoset eivät säiky jouluisia koristeitamme, vaan kaikki pääsevät antamaan parastaan suorituksessaan. Tällä kertaa ollaan huomioitu myös tarinoimisesta pitävät kilpailijat.


Tuloksiin tästä!


Jouluarvonta

Pikkujouluvieraille on varattuna kaksi pientä pakettia toimistossa, mutta kuka ne saakaan? Se selviää estekilpailujen jälkeen pidettävässä arvonnassa, jossa paketit jaetaan ensimmäiseksi ja toiseksi tulleille. Arvontaan pääsee mukaan suorittamalla pienen tehtävän. Tallitonttu on käynyt piilottamassa jonnekin näille sivuille punaisen tonttulakin, jonka löydettyäsi osallistut mukaan yllätyspakettien arvontaan. Tämän sivun esimerkkiä ei luonnollisesti lasketa.
img


Onnittelut Nikita ja Nanna L.! Ensimmäiseksi tullut saa punaisen paketin ja toiseksi tullut sinisen. Viemällä hiiren paketin päälle, näet sen sisällön.

img img

Tulokset

1. Nikita - rivercrab@hotmail.fi
2. Nanna L. - virtuaali@taivaankansi.net
---
3. Ariela - kingston.virtuaalitalli@gmail.com
4. Emma - virtuaali@radicalious.net
5. Emilie - emilie.virtuaali@gmail.com
6. Miivi - miivimahtava@gmail.com
7. Kolibri - ythummingbird@gmail.com
8. Mariella - mariellla.s@live.com
9. Kama - ka.ma@pp.inet.fi


Tunturivaellus

img

Iltasella lähdetään taas vaeltamaan, tällä kertaa kuitenkin lyhkäisemmälle, noin tunnin kestävälle lenkille. Tuttuun tapaan retkestä saa kirjoittaa pienen tarinan tallipäiväkirjaamme ja näitä olisikin kiva päästä lueskelemaan. Pelkkä nimi listaan osallistuminen kuitenkin riittää, mikäli kirjoitusinto on nollassa. Vaelluksen vetää Hanne suokkiorillaan Pommilla ja mukaan otetaan niin monta ratsukkoa kun sattuu tulemaan.

Lähdemme pian arvonnan jälkeen varustamaan hevosia maastoa varten ja koitetaan päästä matkaan siinä viiden paikkeilla. Silloin on jo hämärää, mutta jollei sää radikaalisti muutu, on kirkkaan valkea hanki valaisemassa reittiämme. Tallin omat hevoset ovat vielä tarhassa, joten vierailla on hyvin tilaa varustaa ratsunsa tallissa.

Vaelluksen päämääränä on noin kuuden kilometrin päässä Jukolasta sijaitseva Nokitunturi, jonka laella käymme kääntymässä. Tunturi ei ole kovin korkea, joten sille kiipeämisen tulisi onnistua helposti. Tunturille on myös kävelty valmis reitti, joten umpihangessa tuskin joudutaan kahlaamaan. Matkalla edetään rauhallisessa käynnissä, mutta reitiltä löytyy myös kunnon laukkapätkiä. Tunturin laella kannattaa tiirailla taivaalle, sillä Lapin pimeät illat ovat otollisia revontulien tarkkailuun. Tällä vaelluksella ei ole evästaukoa, vaan tallille palattuamme kokoonnutaan toimiston tiloihin, jossa tarjolla on glögiä, kahvia, pipareita ja kisojen buffetista jääneitä herkkuja. Poistua saa kun siltä tuntuu, ja yöksikin saa ilman muuta jäädä, jollei tahdo lähteä ajamaan yömyöhään.

Osallistumiset tehdään joko etusivun vieraskirjaan tai sähköpostilla osoitteeseen joutokeino@gmail.com 20.12. mennessä. Otsikoi viestisi Tunturivaellus ja kirjoita osallistuminen alla olevassa muodossa ilman tähtiä.

Ratsastaja - <*a href="http://hevosensivujenosoite">Hevonen<*/a>

Osallistujat

Tarinan kirjoittaneiden perässä lukee t

Hanne - Jukolan Pomeranssi t
Jazzumi - Hallavaharja Harrasmieli t
Kama - Kraken t
Mistral - Igla
Nikita - Solbujänta
Mikael - Så Småningom SWE t
Niklas - Bad guys go everywhere t
Tiina - BK Tyttebær Syltetøy t
Tiiki - Villahaan Huisma


VIRTUAALITALLI - A SIM-GAME STABLE | Ulkoasun © Jukola 2018 | lue lisää tekijänoikeuksista