Viikko-ohjelma

Viimeisimmät kuulumiset:

1.1.2019

Vuosi 2018 sujui uuden työni vuoksi kisaamisen suhteen laiskasti, kävimme vain parissa matkaratsastuskisoissa ja näyttelyissä. Ensi vuonna yritetään ainakin pienentää uhkaavasti kasvanutta elintasovatsaa ja onhan tuo valmentaja-Inka vähän kouluratsastuksen laatuarvostelutilaisuudestakin puhunut... Ehkä pitäisi tutkailla vähän estekilpailukalenteriakin pitkästä aikaa?


Viikkosuunnitelma

Tumpun viikko-ohjelma sisältään lähinnä työskentelyä selästä käsin, mutta toisinaan ratsastuksen sijasta perjantaisin tehdään kevyitä kärrylenkkejä, jotta liikunta pysyy monipuolisena. Talutuslenkkejä ja maastakäsittelyjuttuja tehdään lauantaisin tai sunnuntaisin, tai vaihtoehtoisesti vietetään ihan vaan vapaata. Tiistai, keskiviikko ja torstai ovat varsinaisia treenipäiviä, jolloin treenataan kentällä ja maastossa. Perjantaisin tehdään yleensä kevyempi maastolenkki. Viikko-ohjelmaan vaikuttavat luonnollisesti valmennukset ja kilpailut, joiden mukaan aikatauluja muutetaan tarvittaessa.

Varsinainen vapaapäivä orilla on maanantaina.


Hoito-ohjeet & varusteet

Loimitus
•  -15℃ kevyt toppaloimi pihalle, jos näyttää palelevan
•  -20℃ paksumpi toppis, kovalla tuulella voi liittää kaulakappaleen
•  syysateilla ja räntäkeleillä fleecevuorillinen sadeloimi
•  kuivatukseen talvella villaloimi, muuten ei loimia sisälle
•  kesällä ei loimiteta, kärpäsotsapanta riimuun kiinni laitumelle

Ruokinta
•  hyvälaatuista kuivaheinää 2kg - 3kg - 3kg - 4kg
•  kauraa 1l päivässä jaettuna aamu ja ilta
•  iltaruuan sekaan 2dl kivennäistä ja 300 g pellavarouhetta turvotettuna
•  ratsastuksen jälkeen voi tarjota vettä, johon voi etenkin hikeen ratsastettuna lisätä elektrolyyttijauhetta
Muuta
•  kokopäivätarhauksessa kaverin kanssa
•  kesällä laitumella
•  riimu pois tarhassa

•  ratsastuksessa yleissatula tai pelkällä sileällä koulusatula
•  ratsastetaan pääasiassa kolmipalakuolaimella tai kukkahackamorella
•  maastoon ja esteille jännesuojat joka jalkaan, sileällä ei tarvitse suojiaTumpun varusteet ostetaan Equestrian PRO:sta ja Takakujan Tallipuodista. Rehut hankitaan Virtuaalisesta rehukaupasta.


Omistaja

img

Nimi: Hannele "Hanne" Lappi
Syntymäpäivä: 9. maaliskuuta (24-vuotias)
Hiusten väri: tummat, pähkinänruskeat
Silmien väri: siniset
Pituus: 172cm

Hanne valmistui kesällä 2018 agrologiksi, ja asuu pienessä kaksiossa Liekkijärven kupeessa sijaitsevassa kaupungissa, noin 20km Simoran tallilta. Hän onnistui saamaan toistaiseksi oman alan töitä kotikaupungistaan, mutta jatko-opiskelut kutkuttelevat jo naisen mielessä.

Hannesta saa alkuun yleensä hyvin sosiaalisen ja ulospäinsuuntautuneen kuvan. Nainen haluaa olla kaikille mukava, eikä ole kovin herkästi haastamassa riitaa. Tosiasiassa hän kuitenkin stressaa herkästi uusia tilanteita, ja onkin mestari kasvattamaan mitättömistä asioista valtavan suuria ja hankalia mielensä sopukoissa. Kun sosiaalisuusmittari alkaa lähestyä huippuaan, haluaa nainen yleensä eristäytyä muista hetkeksi. Pohjimmiltaan hän kuitenkin kaipaa erityisesti läheistensä seuraa ja inhoaa yksinoloa.

Hanne rakastaa Tumppua enemmän kuin mitään muuta, ja onkin välillä tahtomattaan hieman neuroottinen hevosesta. Hyvänä kolmosena rakkaiden asioiden listalla (heti poikakaveri Samuelin jälkeen) tulee uskollinen musta, -08 vuosimallin Honda Accord, jolla nainen kurvailee opiskelukaupungin ja tallin väliä niin usein kun on varaa.

Ulkonäkö

Pidemmänpuoleinen nainen on melko tavallisen näköinen. Ei hoikka, muttei ylipainoinenkaan. Tyylissään Hanne arvostaa rentoutta ja maanläheisyyttä, mutta toisinaan hän tykkää myös laittautua kunnolla. Nainen näyttääkin usein melko erilaiselta tallilla ja tallin ulkopuolella. Tallilla pitkät ruskeat hiukset keikkuvat lähes poikkeusetta korkealla poninhännällä tai paksulla letillä, kun taas "vapaa-ajalla" ne saavat hulmuta vapaana. Hanne ei varsinaisesti meikkaa tallille, mutta usein naamassa on kevyelti meikkiä päivän jäljiltä.

Naisen tallivaatetukseen kuuluvat tummanruskeat ratsastushousut, kuluneet mustat jodhpur-kengät (joiden kanssa nainen pitää usein nahkaisia saappaanvarsichapseja, jotteivat kengät näyttäisi niin rähjäisiltä), sekä jokin kulunut t-paita tai toppi. Viileillä keleillä ekstrana on vielä jonkin sortin paksu huppari tai paksu harmaakirjailtu islantilaisvillapaita. Talvella kengät vaihtuvat lampaankarvalla vuorattuihin mustiin talviratsastuskenkiin ja hupparin tai villapaidan päällä on säästä riippuen tummanruskea toppaliivi tai viininpunainen toppatakki. Koko komeuden kruunaa vielä villainentuubihuivi ja tummansininen pipo jättimäisellä tupsulla.

Historiaa...

Hanne on alunperin kotoisin Hämeestä. Muutto uudelle paikkakunnalle tuli ajankohtaiseksi, kun lukionjälkeisen välivuoden aikana löytyi vihdoin se ala, jota nainen halusi opiskella. Hyväksytyn pääsykokeen myötä se olikin sitten virallista. Nainen oli päässyt opiskelemaan luonnonvara- ja ympäristöalaa ammattikorkeakouluun, joten oli aika pakata kimpsut ja kampsut ja lähteä kohti tuntematonta. Perhe, ystävät ja poikakaveri Samuel jäivät kotipaikkakunnalle. Toisinaan yksinäisyys ja koti-ikävä pääsevät vieläkin iskemään, vaikka Samuel onkin jo muuttanut naisen perässä opiskelukaupunkiin.

Hanne on touhunnut hevosten kanssa pienestä pitäen. Äiti istutti nuoren tyttösen ensikertaa hevosen selkään jo puolivuotiaana ja siitä se sitten lähti. Nainen kävi pitkään ratsastuskoulussa, kunnes yläasteikäisenä oli aika hankkia ensimmäinen vuokrahevonen. Lukiossa kuvioihin tuli myös ensimmäinen oma hevonen, jo korkeaan ikään ehtinyt suomenhevosruuna Tähden Usvan. Usva oli kilpaillut nuorempana koulua entisen omistajansa kanssa ja toimikin erinomaisena opetusmestarina. Pääsipä Hanne sen kanssa vielä kilpailemaanin Helppoa A:takin hyvin tuloksin. Kun ruuna sitten jouduttiin lopettamaan ähkyn vuoksi, nainen oli hetken aikaa todella maassa. Äidin kannustuksella Hanne päätti kuitenkin jatkaa harrastusta ja alkoi valmentautua kouluratsastuksessa lainahevosilla. Valmentajan kautta löytyikin sitten pieni voikko suomenhevosvarsa, joka päätyi lopulta hieman yllättäen Hannen omistukseen. Silloinen valmentaja toimikin yhtenä korvaamattomista apukäsistä nuoren oriin koulutuksessa ja on Hannen kanssa yhteyksissä edelleen.

ulkoasu © VRL-03518 | virtuaalihevonen - a sim game horse