otsikkokuva

Metsiksen porukka Lapissa 24.-26.1.2014


Kun joulun tapahtumista on selvitty, on aika valmistautua uuteen. Tammikuun lopulla saamme taas vieraita etelästä, tällä kertaa Metsälammen Ratsutallilta. Vieraat viipyvät Jukolassa yhden viikonlopun, jonka aikana vietetään rentoa aikaa hyvän ruuan, saunomisen, tunnelmallisella tallivintillä yöpymisen, rekiajelun ja talvisen vaelluksen merkeissä.


Metsiksen tapahtumakutsu


Perjantain ohjelma

Perjantaina vieraat saapuvat iltapäivällä. Tälle päivälle ei ole mitään erikoisempaa ohjelmaa, vaan esittelen metsisläisille hieman tallialuetta, sekä majoitustilat tallissa ja talossa. Vieraat saavat kaikessa rauhassa tutustua paikkoihin, majoitustiloihin ja hevosiin. Illalla syödään kaikki yhdessä talossa ja tutustutaan toisiimme.Lauantain rekiajelua ja ajanviettoa saunamökillä

img

Kun perjantain matkaväsymyksestä on selvitty, valjastamme suomenhevosorit Unskin ja Leon reen eteen ja käymme kiertelemässä hieman Kaimoa. Ohjaksissa on mieheni Samppa, joka on harjoitellut ahkerasi ajamista koko vuoden. Unski on vanha konkari ajohommissa, mutta Leon kanssa reen vetämistä vielä treenaillaan, joten edetään suht hissuksiin. Lähtö on puolenpäivän aikaan ja mukaan kannattaa varata vaatetta, mikäli sääennusteiden pakkaslukemia on uskominen.

Kaimoon on tallilta noin kahdenkymmenen minuutin matka ja kylästä löytyy vaikka mitä nähtävää. Vanhimmat rakennukset, kuten Kaimon puukirkko, ovat peruja 1800-luvun kyläpahasesta, jolloin täällä päin ei vielä ollut kauppoja tai muita ylellisyyksiä. Nykyisin keskustasta löytyy kyllä pieni kyläkauppa, jossa voimme piipahtaa matkalla. Suurin osa taloista on vanhoja puutaloja, mutta muutamia modernejakin taloja ja lomamökkejä löytyy. Kaimo onkin suosittu lomakohde etenkin näin talvella, jolloin pienessä kylässä on tavallista enemmän vilinää. Joulun aikaan vanhalla, lähes alkuperäiskunnossa säilyneellä kylänraitilla olisi ollut joulumarkkinat, jotka olisivat olleet upea näky. Vaikka markkinoilta myöhästyttiinkin, on kuitenkin nähtävyys jo sinällään vanhoine katukyltteineen ja pikku puoteineen.

Saavumme takaisin tallille suunnilleen kolmeksi, jolloin taloon saa tulla porukalla kahvittelemaan. Myöhemmin iltapäivällä on sitten luvassa herkullista kotiruokaa ja illalla saunomista pihan uudenkarheassa saunarakennuksessa. Saunomisen jälkeen on tiedossa kaakaota saunarakennuksen oleskelutiloissa ja jutellaan lisää Kaimosta ja Jukolan historiasta.
Sunnuntain aamuvaellus

Toivottavasti hyvin nukutun yön ja aamupalan jälkeen lähdetään sitten pienelle vaellukselle. Sunnuntaiksi on luvattu vähän lauhempaa kuin lauantaille, mutta vaatetta on hyvä kuitenkin varata mukaan. Vedän vaelluksen ratsunani suomenhevostamma Joiku ja jonoon järjestäydytään alla olevan listan mukaisesti. Vaelluksen saa kuitata halutessaan foorumin lisäksi Jukolan tallikirjaan pienellä tarinalla, mutta pakollista se ei ole. Osallistumiset tehdään Metsälammen foorumille.

Kierrämme maastoretkellä tallin läheisen Kaimonjärven ja otamme loppumatkasta pienet laukkakisat paksun hangen peittämällä pellolla. Järvi on paksun jään peitossa ja upea näky viime viikon tuulien puhallettua ylimääräiset lumet jään pinnalta. Reitti ei kulje koko aikaa järven rantaviivaa pitkin, vaan poikkeamme välillä myös metsäpoluille, joilla edetään rauhallisemmissa askellajeissa. Takaisin tullessa poiketaan aivan tallin vierustalla sijaitsevalle pellolle ja annetaan palaa kunnon laukkakisameiningillä pellon poikki. Loppuun kävellään vielä vähän pellolla, jotta hevoset jäähtyvät ja palataan tallille.

Ennen vieraiden kotiinlähtöä syödään vielä yhdessä lounasta ja juodaan kakkukahvit talossa.


Osallistujat

Hanne - Joiku
Emma - Venla
Kasper - Gripnir
Roope - Leo
Destiny - Pommi
Iida - Unski
Stefan - Karkki
Aino - Piina Joiku vetohevosena, mutta käykö vuonotamma Piina?
Claudia - Inka
Janna - Erla
Vilja - Totti
Loci - Roni


VIRTUAALITALLI - A SIM-GAME STABLE | Ulkoasun © Jukola 2018 | lue lisää tekijänoikeuksista